Etusivu / Harrastaminen / Aktiviteetit ja luonto / Ulkoilureitit
Ulkoilureitit

Ruokolahden retkeilyreitti

Retkeilyreitti tarjoaa kulkijalle monenlaisia maisemia: se halkoo seudun harjuja, kiipeää korkeille mäenharjanteille ja sivuaa useaa kunnan 500:sta järvestä.

Ruokolahden retkeilyreitti on osa laajempaa reittiä, joka alkaa Imatralta ja jatkuu Rautjärven puolelle. Tämän Ruokolahti-Rautjärvi -reitin yhteispituus on 96 kilometriä. Retkeilyreittien varsille on rakennettu nuotiopaikkoja ja laavuja, joissa voi yöpyä, mutta ei leiriytyä.

Ruokolahden retkeilyreitti on merkitty maastoon oranssein maalimerkein ja viitoin.
Lyhimmän, keskustaajamasta alkavan Lääväkorven reitin pituus on noin 18 km.

Muut Ruokolahden alueella olevat retkeily- ja kuntopolut:

Hukkavuoren luontopolku
Hukkavuoren polkujen pituudet vaihtelevat 5-10 kilometrin välillä. Mahdollisuus valita myös lyhyempi 2 km pituinen reitti. Luontopolun varrella on 15 luonnosta kertovaa opastaulua. Polun rakensi Matti Päivinen 1996. Polun varrella on useita luonnon nähtävyyksiä.

Polun kiertämiseen pysähtymisineen menee aikaa noin 3-4 tuntia. Mukaan kannattaa varata maastossa kävelyyn soveltuvat jalkineet. Hukkavuoren huipulla on levähdyspaikka ja taukotupa, mutta ei vesipistettä, eikä tulentekomahdollisuutta.Vesipullo kannattaa täyttää lähteestä, joka sijaitsee ensimmäisellä rastilla, noin sadan metrin päässä lähdöstä.

Lohelan Leijonapolku
Polku avattiin syyskuussa 2012. Valtatie 6 varrella Lohelasta lähtee Leijonapolku, joka soveltuu koko perheelle. Kierros on noin 1,5 km:n pituinen. Leijonapolun varrella on muun muassa erikokoisten eläinten ja leijonan silhuetteja. Polulle on koottu leijonan innoittamia tietoiskuja ja tehtäviä. Polun rakensivat Kulttuuripalvelu Kaiku Ky:n Niirasen perhe.

Ollin polku, Huhtasenkylässä
Ollin oranssi polku 2,5 km ja Ollin sininen polku 3,6 km. Polun varrella on Lasten laavu.

Oritlammen kuntopolku
Kokonaispituus on noin 10 km, mutta mahdollisuus on myös lyhyempien reittien (2 km ja 5 km) valintaan. Polku on merkitty valkoisilla maalimerkeillä.

Puntalan Kissankierros
Kierroksen pituus on noin 7 km. Reitti on merkitty keltaisin maalimerkein ja opastauluin. Reitin varrella on laavu ja tulentekopaikkoja.

Salosaaren luontopolku
Salosaaren Yhteenhiileen yhdistys ry:n rakentama ja hallinnoima luontopolku. Polun pituus on 1,1 km. Reitti on merkitty oranssein maalimerkein.

Torsanjoen luontopolku
Kosteikon ympäri kulkee noin kilometrin pituinen polku. Alueella on laavu, liiteri ja lintutorni.

Sivu päivitetty 4.8.2017


Takaisin ylös