Etusivu/Palvelut / Kaupanvahvistus

Kaupanvahvistus

Kaupanvahvistajan on oltava läsnä kiinteistönluovutuksessa luovutuskirjaa allekirjoitettaessa. Luovutus voi olla esimerkiksi kauppa, vaihto tai lahja. Myös kiinteistökauppaa koskeva esisopimus vaatii kaupanvahvistajan todistuksen. Tiedot kaikista kaupanvahvistajista löytyvät kaupanvahvistajarekisteristä. Maistraatissa toimivia kaupanvahvistajia ovat henkikirjoittajat sekä maistraatin päällikön kaupanvahvistajaksi määräämät virkamiehet. Kaupanvahvistajat voivat vahvistaa kiinteistönluovutuksia riippumatta siitä, millä paikkakunnalla kiinteistö sijaitsee. Ruokolahden kunnalla henkilöstössä ei ole kaupanvahvistajaa. Alueella toimivat kaupanvahvistajat löydät Maanmittauslaitoksen Kaupanvahvistajahausta.

Maanmittauslaitoksen verkkosivu: etsi kaupanvahvistajia

Maanmittauslaitoksen verkkosivu, jossa voi etsiä kaupanvahvistajia.

Avaa linkki

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen kuin kaupanvahvistaja todistaa luovutuksen, hänen on tarkastettava osapuolten henkilöllisyys ja se, että luovutuskirja täyttää lakisääteiset muotovaatimukset. Allekirjoitushetkellä osapuolten on voitava todistaa henkilöllisyytensä.

Toimi näin

Kaupanvahvistaja pyydetään luovutustilaisuuteen mukaan niin, että hän voi todeta asiakirjojen oikeellisuuden sekä kaikkien osapuolten henkilöllisyyden. Ruokolahden kunnan alueella toimivat kaupanvahvistajat löydät Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajahausta.

Liittyvät palvelut

Kiinteistörekisteri

Kiinteistörekisterissä on tiedot mm. tiloista, tonteista ja yleisistä maa-alueista. Koko kunnassa rekisterin ylläpidosta vastaa maanmittauslaitos.

Katso tiedot

Rasitetoimitus

Ruokolahden kunnan asemakaava-alueilla rasitteen perustamisesta ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa Maanmittauslaitos.

Katso tiedot

Tontin lohkominen asemakaava-alueella

Asemakaava-alueella rakennuspaikat erotetaan kaavan mukaisiksi tonteiksi lohkomalla.

Katso tiedot