Etusivu/Palvelut / Tonttijako

Tonttijako

Maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijakoa. Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

  • Puhelinasiointi

Maanmittausinsinööri

Soita +358 444491253

Teknisten palvelujen toimisto

Soita +358 444491356

Palvelupisteet

Teknisten palvelujen osasto

Ruokolahden kunnan tekniset palvelut

Virastotie 3, 56100 RUOKOLAHTI

Aukioloajat

Ma - Pe 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Toimi näin

Asemakaavan tultua voimaan laaditaan alueella maanomistajan aloitteesta tonttijako. Erillinen tonttijako tai tonttijaon muutos tehdään alueen omistajan kirjallisesta hakemuksesta, jos on olemassa edellytykset. Erillisen tonttijaon laatii ja hyväksyy kunta. Valmisteltaessa erillistä tonttijakoa on kuultava tonttijakoalueen ja siihen rajoittuvien kiinteistöjen omistajia ja haltijoita sekä myös vastapäisen kiinteistön omistajaa ja haltijaa, jos päätös voi olennaisesti vaikuttaa vastapäisen kiinteistön rakentamiseen tai muuhun käyttämiseen. Kuulemisesta ja tonttijaon laatimisesta muutoin säädetään tarkemmin asetuksella. Rakennusta ei saa rakentaa vastoin sitovaa tonttijakoa.

Liittyvät palvelut

Kiinteistörekisteri

Kiinteistörekisterissä on tiedot mm. tiloista, tonteista ja yleisistä maa-alueista. Koko kunnassa rekisterin ylläpidosta vastaa maanmittauslaitos.

Katso tiedot

Rasitetoimitus

Ruokolahden kunnan asemakaava-alueilla rasitteen perustamisesta ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa Maanmittauslaitos.

Katso tiedot

Tontin lohkominen asemakaava-alueella

Asemakaava-alueella rakennuspaikat erotetaan kaavan mukaisiksi tonteiksi lohkomalla.

Katso tiedot