Etusivu/Palvelut / Vesihuolto

Vesihuolto

Ruokolahden kaikkien asemakaavoitettujen taajamien kunnallistekninen valmius on asunto- ja teollisuusrakentamisen laajentumisen kannalta hyvä. Juoma- ja talousveden hankinta perustuu hyvälaatuisen pohjaveden käyttöön. Vesijohtoverkoston piiriin on liitetty taajaman ympäristön asutus vesiosuuskuntien avulla. Jätevedet johdetaan Imatran Meltolan yhteispuhdistamolle käsiteltäväksi. Meltolan jätevedenpuhdistamolle tulee n. 30000 asukkaan jätevedet Imatralta, Ruokolahdelta ja osin Lappeenrannan ja Rautjärven alueilta.

Vesihuoltolaitoksen liittymistaksan perusteet vahvistaa kunnanvaltuusto ja taksan kunnanhallitus. Ruokolahdella vesitaksan kuuluu vesihuoltoon liittymismaksutaksa ja perusmaksu sekä veden käyttöön perustuva käyttömaksu.

  • Puhelinasiointi
  • Tulostettava lomake

Maanrakennusmestari

Soita +358 444491254

Teknisten palvelujen toimisto

Soita +358 444491356

Ruokolahden pohjavesialueet

Ruokolahden pohjavesialueet

Lataa lomake

Verkostokartta Huhtasenkylä

Vesihuollon verkostokartta Huhtasenkylä

Lataa lomake

Verkostokartta Keskustaajama

Vesihuollon verkostokartta Keskustaajama

Lataa lomake

Verkostokartta Oritlampi

Vesihuollon verkostokartta Oritlampi

Lataa lomake

Vesimaksutaksa

Vesimaksutaksa 1.1.2017 alkaen

Lataa lomake

Palvelupisteet

Teknisten palvelujen osasto

Ruokolahden kunnan tekniset palvelut

Virastotie 3, 56100 RUOKOLAHTI

Aukioloajat

Ma - Pe 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Kenelle ja millä ehdoin

Vesihuoltolain 10 §:n mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin. Vaikka lain siirtymäsäännöksissä ei liittymisvelvoitteelle olekaan asetettu aikataulua, tulee vesihuoltolaitoksen yhdessä Imatran alueellisen ympäristönsuojeluviranomaisen kanssa ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin tämän liittämisvelvoitteen toteuttamiseksi. Kiinteistö voidaan ympäristönsuojeluviranomaisen päätöksellä vapauttaa tästä velvollisuudesta ainoastaan lain 11 §:n mukaisten edellytysten toteutuessa.

Toimi näin

Liittymistä Ruokolahden vesihuoltolaitokseen haetaan teknisten palvelujen osastolta. Samoin kiinteistön omistajan vaihdoksissa liittymän siirto haetaan teknisten palvelujen toimistosta.

Liittyvät palvelut

Vesiosuuskunta-avustukset

Vesiosuuskunta on asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii vesihuollosta kunnan hyväksymällä alueella.

Katso tiedot