Kutsutaksikokeilu

Kutsutaksipalvelua uudistetaan

Kutsutaksin tilauslomake

Ruokolahdella on toiminut joulukuun alusta Etelä-Karjalan liiton tilaama kutsutaksipilotti, joka on mahdollistanut kyydin Ruokolahdelta Imatran rautatieasemalle maanantaisin ja perjantaisin. Kokeilun aikana on koottu käyttäjäpalautteita, joiden perusteella kutsutaksipilottia uudistetaan maanantaista 22.1. alkaen. Pilotti jatkuu 28.2.2018 asti.

Kutsutaksin reitit ja aikataulut:

Jatkossa kutsutaksilla pääsee Imatralle asioimaan maanantaisin. Taksi lähtee Ruokolahdelta niin, että se on perillä Imatralla 13:30. Paluukyyti lähtee kohti Ruokolahtea kello 16:45. Myös taksin palvelualuetta on uudistettu. Kyyti on mahdollista tilata jatkossa Virmutjoelta saakka, ja Imatralla taksilla pääsee Vuoksenniskalle, Mansikkalaan ja Imatrankoskelle.


Kokeilun aikana matkat maksavat viisi (5) euroa suuntaansa, joten kustannukset ovat vain murto-osa tavallisesta taksikyydistä. Kaikki kyytiä tarvitsevat voivat käyttää palvelua kokeilun aikana tilaamalla kutsutaksin edellisellä viikolla ja ilmoittamalla tulevansa kyytiin palvelun peittoalueelta itselleen sopivasta osoitteesta. Taksin voi tilata myös palvelualueen ulkopuolelta, mutta kyytiin päästäkseen täytyy tulla omin kyydein palvelualueelle, esimerkiksi Ruokolahden Torille.

Taksin voi tilata Internet-sivun kautta tietokoneella tai mobiilisti. Lisäksi kyydin voi tilata soittamalla Imatran Invataksi Lampisen toimistoon p. 0400 252 359 viimeistään kyytiä edeltävänä sunnuntaina klo 18 mennessä. Liikennöinti tapahtuu kahdeksanpaikkaisella tilataksilla, joka on merkitty kutsutaksilogolla. Kyyti toteutuu aina, kun yksikin asiakas on tilannut kyydin.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää kutsutaksipalvelun tarve ja toimivuus alueella sekä kehittää sitä saamamme palautteen mukaan.

TILAUSOHJEET

Kyyti tulee tilata kyytiä edeltävänä sunnuntaina klo 18:00 mennessä internetsivulla tai puhelimitse. Puhelimella taksi tilataan Imatran Invataksipalvelu Lampinen Oy:stä, p. 0400 252 359, klo 9−15 välillä. Kutsutaksi kerää samaan suuntaan matkustavia ihmisiä älykkäästi optimoiden reittinsä.
Internetsivuilla (toimii myös mobiilisti):
1. Mene osoitteeseen: www.ruokolahti.fi/kutsutaksi
TAI: Soita numeroon 0400 252 359 ja tilaa itsellesi kyyti
2. Klikkaa linkistä auki Kutsutaksin tilauslomake
3. Täytä lomakkeen tiedot
4. Tilaa kuljetus
5. Vahvista kuljetus
6. Saat tekstiviestillä kuittauksen, jossa on ilmoitettu tilattu matka
7. Kuljetusta edeltävänä päivänä saat tekstiviestin, jossa lukee noutoaika ja –osoite, sekä määränpää ja saapumisaika
8. Kuljetuksen jälkeen saat tekstiviestin, jossa on linkki kyselylomake matkaan liittyen

Kutsutaksin tilauslomake

Lisätiedot:
Sonja Tynkkynen, Etelä-Karjalan Liitto, 040 681 7163, sonja.tynkkynen@ekarjala.fi
Eija Lampinen, Imatran Invataksipalvelu Oy, 0400 252 359, toimisto@imatraninvataksi.fi
Kalle Vaismaa, WSP Finland Oy, 0400 567283, kalle.vaismaa@wsp.com


Kutsutaksin peittoalue Ruokolahdella

Ruokolahti palvelualuekartta.png

kutsutaksi_logo_2018.png

Kutsutaksi-kokeilun yhteydessä järjestetään opastusta eri mobiililaitteiden ja -sovellusten käytöstä. Opastustilaisuudet järjestetään Ruokolahden kirjastossa seuraavasti:
• 29.11.2017 klo 10–12
• 13.12.2017 klo 10–12
• 16.1.2018 klo 10–12
• 6.2.2018 klo 10–12

Tilaisuuksissa opastetaan Kutsutaksin tilaamista mobiililaitteiden ja -sovellusten avulla. Samalla annetaan opastusta myös terveyspalvelujen, kuten Kanta.fi ja Eksoten asiointipalvelu -verkkopalvelujen käytöstä. Tilaisuuksiin pyydetään ottamaan mukaan oma älypuhelin tai tabletti, mikäli sellainen on. Mukaan on hyvä varata myös pankkitunnukset, koska niitä tarvitaan terveyspalvelujen (Kanta.fi ja Eksoten asiointipalvelu) käyttöön tutustumisessa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Koulutuksen yhteistyökumppanit ovat Etelä-Karjalan liitto, Ruokolahden kunta ja Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy SOCOMin ”Osalliseksi tietoyhteiskunnasta” (Osku) -hanke.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Etelä-Karjalan liiton liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen, puh. 040 681 7163, sonja.tynkkynen@ekarjala.fi.

 

Tekes-logo.jpg

 

lippu_ja_tunnuslause.jpg

Liitto_tunnus_vaaka_cmyk_fi-500x157.png