Siirry pääsisältöön

Karjalan kukoistavin kotikunta

Ruokolahti sijaitsee Saimaan rannalla keskellä Etelä-Karjalaa, Etelä-Suomen läänissä. Asukkaat voivat hyvin, sillä mieli ja keho virkistyvät luonnossa ja sitä täällä riittää. Meillä on osallistava kulttuuri ja aktiiviset kyläyhteisöt – olet ruokolahtelainen ennen kuin huomaatkaan.

Toimivat palvelut ja sijainti valtatien vieressä todellisessa Järvi-Suomessa takaavat, että elämä Ruokolahdella on sujuvaa. Hyödynnämme luontoa ja liikuntamahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa ja panostamme koululaisten pienryhmäopetuksiin nykyaikaisissa tiloissa. Täällä on turvallista elää ja kasvaa.

Ruokolahden kirkonmäki on tuttu jo Edelfeltin maalauksesta, mutta kunnan alueella on paljon muutakin, upeaa Saimaata unohtamatta. Kummakiviä on vain yksi koko maailmassa, samoin kuin Huuhanrantoja. Huikeita elämyksiä ovat myös Hukkavuoren persoonallinen retkeilyreitistö, Haukkavuoren historialliset maisemat tai Suomen viidenneksi korkein putous Kemppilän Myllykoski. Saimaa Bikeparkin alamäkiajopuitteet ja Suomen suurin pumptrack ovat pyöräilijöille elämyksiä, joiden veroisia ei löydy mistään muusta Suomen kunnasta. Harrastuspuitteet ovat kunnossa ympäri vuoden.

Ruokolahti 450-vuotta

Ruokolahti täyttää 450-vuotta 2022. Tutustu kunnan historiaan ja juhlavuoden ohjelmaan.

Lue lisää

Tietoa Ruokolahdesta

Kunnan toimintaa ohjaa kunnanvaltuuston hyväksymä kuntastrategia. Strategian lisäksi löydät täältä säännöt, ohjeet, maksut sekä perustietoja kunnasta.

Lue lisää

Asuminen

Meillä on arkea tukevat, toimivat palvelut.

Monenlaisia mahdollisuuksia - sinä päätät
- Ruokolahdella olet kotona mökillä
- Asumista ja mökkeilyä edullisella hintatasolla.

Lue lisää

Varhaiskasvatus, opetus ja koulutus

Ruokolahdella toimii 2018 valmistunut perusopetusta (luokat 1-9) antava moderni koulu. Tiiviisti koulun yhteydessä on 2015 valmistunut Ruokolahden päiväkoti, jossa melkein kaikki ruokolahtelaiset lapset ovat varhaiskasvatuksessa. 

 

Lue lisää

Päätöksenteko

Kunnanvaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa kunnassa. Ruokolahden kunnanvaltuutetut valitaan kuntalaisten äänestämänä kuntavaaleissa. Poliittiset päättäjät käyttävät päätösvaltaa myös muissa toimielimissä, kuten kunnanhallituksessa ja lautakunnissa. Lisäksi viranhaltijat tekevät osan päätöksistä.

Lue lisää

Vesihuolto

Juoma- ja talousveden hankinta perustuu hyvälaatuisen pohjaveden käyttöön.

Lue lisää

Tiet, liikenne ja satamat

Tietoja kunnan joukkoliikenteestä, teistä ja kaduista, satamista ja venepaikoista sekä katujen ja yleisten alueiden kunnossapidosta.

Lue lisää

Maankäyttö ja rakentaminen

Ruokolahden kunnan keskeisenä tavoitteena on tasapainoisen asuntotuotannon edistäminen sekä haja-asutusalueella että taajamissa.

Lue lisää

Työllisyyspalvelut

Tietoja kunnan avoimista työpaikoista, toiminnasta seka talous- ja velkaneuvonnasta.

Lue lisää

Talous- ja velkaneuvonta

Neuvontaa ja apua on saatavissa pieniin ja suuriin rahahuoliin. Ratkaisuja on olemassa erilaisiin tilanteisiin. 

Lue lisää