Siirry pääsisältöön

Asuminen

Meillä on arkea tukevat, toimivat palvelut

Monenlaisia mahdollisuuksia - sinä päätät

  • Ruokolahdella olet kotona mökillä
  • Asumista ja mökkeilyä edullisella hintatasolla.

Olemme mökkikunta, jossa voit lomailla leppoisasti. Loma-asuntokin on kenties mahdollista muuttaa vakituiseksi asunnoksi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten voimme juuri sinua palvella!

Talo tai mökki idyllisessä järvimaimassa: löydetään yhdessä sinulle sopiva ratkaisu asumiseen.

Vakituiseen asumiseen meiltä löytyy tontteja niin Saimaan rannalta kuin metsän keskeltä. Eikä rakentamisen byrokratiakaan ole esteenä: luvat käsitellään meillä nopeasti.

Miksi Ruokolahti?

Ota uusi suunta elämällesi, astu Ruokolahdelle.

Saimaan lisäksi kuntaan mahtuu yli 500 järveä ja lampea. Upea luonto on houkutellut puoleensa matkailijoita ja kunnassa on lähes 4000 loma-asuntoa.
Kunnan vakinaisten asukkaiden määrä on noin 5000. Asukkaat ovat hajautuneet 90 kylälle 20 kylätoimikunnan piiriin

Lue lisää

Kunnan vuokra-asunnot

Ruokolahden kunta on perustanut yleishyödyllisellä toimintaperiaatteella toimivan Ruokolahden Vuokratalot Oy:n v. 1989 rakennuttamaan ja isännöimään vuokra-asuntoja Ruokolahden kunnan alueella. 

Lue lisää

Tonttitarjonta

Pientalorakentamiseen soveltuvat tontit Ruokolahden kunnan eri taajamissa

Lue lisää

Vaittilanranta

Ruokolahden kunta tarjoaa nyt pitkästä aikaa mahdollisuuden hankkia tontti kauniin Saimaan rannalta omakotitaloille. Rannan äärelle sijoitetuille kiinteistöille on mahdollista rakentaa oma erillinen sauna ja jopa viidellä niistä löytyy omaa rantaviivaa useiden metrien matkalta!

Lue lisää

Muutto loma-asunnolle

Jos elämä Ruokolahdella alkaa maistua vakituisemmin, meillä vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi kodiksi on sujuvaa.

Lue lisää

Matonpesupaikat

Matonpesupaikkojen käyttäminen on ilmaista eikä pesemiseen tarvitse varata vuoroa. Kaikkien pesupaikkojen varustukseen kuuluvat pesualtaat, kuivauspuomit ja mattomankeli.

Lue lisää

Palotarkastus

Palotarkastuksista vastaa kuntien yhteinen pelastusviranomainen Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Palotarkastuksiin kuuluvat yleinen ja erityinen palotarkastus, jälkitarkastus, ylimääräinen palotarkastus sekä omavalvonta. 

Lue lisää

Jätehuolto

Liity jätehuoltoon ottamalla yhteyttä Etelä-Karjalan Jätehuollon asiakaspalveluun puhelimella, sähköpostilla tai verkkoasioinnin kautta. 

Lue lisää

Imatran seudun ympäristötoimi

Imatran seudun ympäristötoimi hoitaa Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden alueella kunnille kuuluvat ympäristönsuojelun ja ympäristöterveydenhuollon tehtävät, mukaan lukien eläinlääkintähuolto.

Lue lisää