Siirry pääsisältöön

Varhaiskasvatus, opetus ja koulutus

Ruokolahdella toimii 2018 valmistunut moderni perusopetusta (1. - 9. -luokat) antava koulu. Tiiviisti koulun yhteydessä on 2015 valmistunut Ruokolahden päiväkoti, jossa leikkiä ja kasvua tuetaan luonnonkauniissa ympäristössä.

Samassa yhteydessä on myös Ruokolahden liikuntahalli sekä ulkoliikuntapaikat, jotka kattavat laajasti harrastusmahdollisuudet niin sisällä kuin ulkona ympäri vuoden.

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella. Suurin osa opetuksesta tapahtuu kuitenkin koulun ja liikuntahallin tiloissa.

Tiedonjanoisia palvelee Ruokolahden kirjasto, vain lyhyen kävelymatkan päässä koulusta ja päiväkodista. Kirjasto, varhaiskasvatus sekä koulu tekevätkin saumatonta yhteistyötä.

Taiteen perusopetusta on saatavissa musiikissa ja kuvataiteissa. Taiteen perusopetuksen musiikin opetuspalvelut (laaja oppimäärä) ostetaan Imatran musiikkiopistosta ja kuvataiteen perusopetus (yleinen oppimäärä) toteutetaan Ruokolahden kansalaisopistossa

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan vuosittain varhaiskasvatussuunnitelma.

Lue lisää

Perusopetus

Kunnassa toimii yksi perusopetusta antava vuonna 2018 valmistunut koulu. Ruokolahden koulussa opiskellaan vuosiluokilla 1 - 9.

Lue lisää

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella.

Lue lisää

Kirjasto

Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin. 

Lue lisää