Siirry pääsisältöön

Talous- ja velkaneuvonta

Neuvontaa ja apua on saatavissa pieniin ja suuriin rahahuoliin. Ratkaisuja on olemassa erilasiin tilanteisiin. Neuvontaa tarjoavat useat eri tahot puhelimitse, chatissa tai kasvokkain. Voit kääntyä talous- ja velka-asioissa kunnan tai yhteistyötahojemme puoleen. Kaikki apu on maksutonta ja luottamuksellista.

Kunnasta saat lisätietoa, ohjausta ja asiointiapua velka- ja talousasioiden selvittelyyn. Käytössäsi on sähköinen asiointipiste sekä mahdollisuus tulostamiseen ja skannaamiseen.

 

Yhteystiedot

Työllisyyskoordinaattori
Anne Rasimus
+358 44 4491 213
Anne.Rasimus@ruokolahti.fi

Työllisyyden edistäminen, talousneuvonta

Olemme rakentaneet yhteistyössä Takuusäätiön ja esitteissä olevien muiden yhteistyötahojen kanssa esitteen, johon on koottu kaikki alueellamme talous- ja velkaneuvontaa tarjoavat palvelut.

Liitteenä on Ruokolahden esitteen lisäksi päivitettävä PowerPoint-versio. Päivitettävää esitettä saa kopioida ja muokata vapaasti oman kuntanne tarpeisiin sopivaksi.

Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut RUOKOLAHTI 2022.pdf

Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut muokattava versio 2022.pptx

Eksote aikuissosiaalityö, Ruokolahti

Eksoten aikuissosiaalityö, nuorten aikuisten (18-28 vuotiaat) ja työikäisten (29-64 vuotiaat) palvelut on tarkoitettu Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille. Aikuissosiaalityön palveluja ovat asiakkaan tukeminen ja ohjaaminen erilaisissa arjen vaikeuksissa mm. taloudellisissa ongelmissa.

Lue lisää

Lappeenrannan oikeusaputoimisto, talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta auttaa maksuongelmissa olevia yksityishenkilöitä ja pienyrittäjiä löytämään ratkaisuja velkaongelmiin. 

Lue lisää

Ruokolahden seurakunta

Seurakunnan diakoniatyö voi myöntää pienimuotoista taloudellista apua odottamattoman taloudellisen kriisin kohdatessa. Avustaminen on kertaluontoista ja tuki annetaan esim. osto-osoituksena ruokakauppaan.

Lue lisää

Takuusäätiö

Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija. Se auttaa ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun tarjoamalla neuvontaa, velkojen järjestelyä, edullista pienlainaa hankintoihin sekä välineitä raha-asioiden hallintaan.

Lue lisää

Yrittäjien neuvonta

Oletko huolissasi yrityksesi taloudesta ja tulevaisuudesta tai onko sinulla jo maksuvaikeuksia? Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu neuvoo puhelimitse yritystoiminnan talous- ja maksuvaikeuksissa. 

Lue lisää

Materiaalipankki

Talous- ja velkaneuvontaan liittyvää materiaalia.

Lue lisää

Ruokolahden talous- ja velkaneuvonnan malli

Ohjeet talous- ja velkaneuvonnnan käyttöönottoon

Lue lisää