Siirry pääsisältöön

Valinnanvapautta vapaa-aikaan

Suuntaa loistaville ulkoilu- ja retkeilyreiteille, ihastele Suomen kumminta kiveä tai kurvaa Suomen pisimmälle pumptrack-pyöräilyradalle! Kesäistä pulahdusta järveen hienohiekkaisella Huuhanrannalla tai hurjia vauhteja laskettelurinteessä luonnonkauniin Saimaan sylissä et varmasti koe muualla. Rauhoittua voit tunnelmallisen tähtitaivaan alla, koskemattoman luonnon keskellä. Ruokolahden monipuolinen luonto tarjoaa tekemistä kaikille!  

Kulttuuri ja vapaa-aika

Ruokolahden kulttuuritoiminta kumpuaa paikallisesta perinteestä sekä yhdistysten, kylätoimikuntien ja esiintyvien ryhmien työstä. Tapahtumakalenteri täyttyy vuosittain konserteista, teatteriesityksistä, kyläjuhlista, retkistä, vaelluksista, leireistä, kursseista ja eri yhdistysten tapahtumista.

Lue lisää

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella.

Lue lisää

Kirjasto

Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin.

Lue lisää

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri täyttyy vuosittain erilaisista tapahtumista, kuten konserteista, teatteriesityksistä, kyläjuhlista, retkistä, vaelluksista, leireistä, kursseista ja eri yhdistysten tapahtumista.

Lue lisää

Nuoriso

Ruokolahden nuorisotyön palveluihin kuuluu avoin tilatoiminta, digitaalinen nuorisotyö, etsivä nuorisotyö ja nuorten osallisuuden tukeminen ja koulun kanssa yhteistyössä toteutettu koulunuorisotyö.

Nuorisotila Pommari sijaitsee koulun vihreässä päädyssä. Nuorisotila on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää

Elvinkulman olohuone

Elvinkulman olohuone on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa voit myös ruokailla.

Lue lisää