Siirry pääsisältöön
Palvelu

Kirjastopalvelut

Palvelu

Kirjastopalvelut

Ruokolahden kirjasto Suovilla sijaitsee Rasilassa. Ruokolahden kirjasto kuuluu Heili-kirjastokimppaan, jossa ovat mukana kaikki Etelä-Karjalan kuntien kirjastot. Heili-kirjastoilla on yhteinen kirjastokortti, verkkokirjasto ja käyttösäännöt. Kirjasto tarjoaa aineistokokoelman, laitteita ja tiloja asiakkaiden käyttöön. Ruokolahden kirjastoon pääsee myös omatoimiajalla.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Toimintaohje

Samalla kortilla voit asioida kaikissa Heili-kirjastoissa ja aineiston saa palauttaa mihin tahansa Heili-kirjastoon, sillä kirjastojen välillä toimii kattava kuljetusjärjestelmä. Heili-verkkokirjastosta löydät kirjastojen aineistotiedot ja voit tarkastella aineiston saatavuutta. Verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat kirjastosta.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Maksullisuuden tiedot

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Palvelun taustoja

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Yhteystiedot 

 
Kirjaston osoite                                                      
Nällikuja 1                                                                     
56100 Ruokolahti
 
Sähköposti:  kirjasto@ruokolahti.fi
Puhelin: +358 4444 91226  tai +358 4444 91227  (pvm/mpm) 
 
Kirjaston palveluajat                                          Kesäisin (kesä- elokuu)
Ma-to                    10.00-19.00                            Ma-to                    10.00-17.00
Pe ja aattoina  10.00-16.00                            Pe ja aattoina  10.00-16.00
 
La ja su ei virkailijoita, mutta omatoimikirjasto on auki joka päivä 8.00-21.00