Siirry sisältöön
Etusivu/55 vuotta täyttäneitä eteläkarjalaisia kannustetaan terveystarkastukseen
Ruokolahti tiedottaa

55 vuotta täyttäneitä eteläkarjalaisia kannustetaan terveystarkastukseen

26.4.2021
Terveystarkastus.jpg

Toukokuussa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) alkaa uudella digiheräte-kirjeellä muistutella kaikkia 55 vuotta täyttäneitä eteläkarjalaisia kiinnittämään huomiota omaan hyvinvoinnin ja terveyden tilaan. Kirjeessä kannustetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-digipalvelussa. Eksoten sähköisen asiointipalvelun käyttäjä saa kirjeen sähköiseen asiointikanavaan ja viestin siitä puhelimeensa. Muille kirje tulee postitse kotiin. Vaikka kirje kohdistetaan alkuvaiheessa 55-vuotiaille, on sen viesti tärkeä kaiken ikäisille.

Terveystarkastuksen voi tehdä helposti klikkaamalla Eksoten etusivulta Omaoloon. Omaolon terveystarkastus antaa kattavasti tietoa terveydentilastasi. Huolehtimalla omasta terveydestä ja hyvinvoinnista jaksaa paremmin ja pysyy toimintakuntoisena elämän eri tilanteissa.

Digiherätteen tavoitteena on varhaisessa vaiheessa herättää asiakasta ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista ja vahvistaa asiakkaan tietoisuutta sekä tarvittaessa ohjautumista hyvinvointia tukeviin palveluihin. Uusi konsepti on kehitetty Yhteinen tulevaisuus – Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeessa ja yhteistyössä Eksoten eri sidosryhmien kanssa. Kirjeen lähettämisen taustalla hyödynnetään robotiikkaa, joka lähettää kirjeet automaattisesti valitulle sidosryhmälle.

– Välitetään omasta kehosta ja sen hyvinvoinnista. Moni arkielämän asia vaikuttaa siihen, miten jaksamme työssä ja vapaa-aikana. Keskeisessä osassa ovat uni, ravitsemus ja liikunta. Jos koet, että tarvitset tukea tai apua elämänhallinnan eri osa-alueilla, muistathan, että Eksoten ammattilaiset ovat sinua varten. Eksotessa työskentelee kaksi hyvinvointivalmentajaa, jotka ovat terveydenhuollon kokeneita ammattilaisia, toteaa projektikoordinaattori Kaisa Luostarinen


Mitä tapahtuu, kun täyttää 50 vuotta?

Eksotessa halutaan herätellä etenkin yli 50-vuotiaita eteläkarjalaisia huolehtimaan omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Jokainen voi vaikuttaa siihen, miten voi – nyt ja tulevaisuudessa.
 
•    Lihasten suorituskyky heikkenee merkittävästi 50–60 ikävuoden tienoilla
•    Painonhallinta vaatii enemmän työtä
•    Mielen hyvinvoinnilla on tärkeä rooli ikään katsomatta, se vaikuttaa monien sairauksien ehkäisyssä ja parantumisprosessissa positiivisesti
•    Sosiaaliset kontaktit ovat tärkeitä hyvinvoinnin kannalta

Omaolossa terveystarkastuksen teko on helppoa

Omaolon digipalvelut ovat kaikille avoimet ja terveystarkastuksen voi tehdä kuka vaan asiasta kiinnostunut. Omaolon terveystarkastuksen avulla saat tietoa ja tukea oman terveytesi ylläpitoon. Omaolon terveystarkastus arvioi elintapoja ja henkistä hyvinvointia. Se kertoo, miten elintavat vaikuttavat arvioituun elinikään ja sairastumisriskeihin. Omaolosta löytyy myös erilaisia hyvinvointivalmennuksia, joita voi hyödyntää tarpeen mukaan. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia. Ne perustuvat ajantasaisimpaan tietoon ja tutkimusnäyttöön.