Siirry sisältöön
Etusivu/Duuniseteli jaossa Samposta ammattiin valmistuneelle nuorelle!
Ruokolahti tiedottaa

Duuniseteli jaossa Samposta ammattiin valmistuneelle nuorelle!

9.9.2021
duuniseteli_tiedotekuva.jpg

Ammattiin valmistuneiden nuorten työllistymisen tukemiseksi on luotu Duuniseteli. Duuniseteli lanseerattiin ensimmäisen kerran keväällä 2021, jolloin käynnistyi ensimmäinen haku. Setelin tarkoitus on tarjota nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta ja auttaa nuoria työuran alussa. Syyskuun 13.päivä käynnistyy seuraava haku. Duuniseteliä haetaan sähköisellä lomakkeella.

Työnhaussa Duuniseteli on kovaa valuuttaa. Kun nuorelle on myönnetty seteli, hän lähtee etsimään työtä. Työnantajalle hän voi tarjota paitsi työpanoksensa myös 1500 euron suuruisen tuen palkkakuluihin.

Kaikkiaan Duuniseteleitä on vuonna 2021 jaossa 24 kappaletta, joista ensimmäisessä haussa jaettiin 10kpl. Ruokolahdelta ei ensimmäisessä jaossa ollut yhtään hakemusta. Syyskuun hakukierroksella jaetaan kaiken kaikkiaan 8 seteliä: Lappeenrannassa 2kpl, Imatralla 4kpl ja sekä Ruokolahdella että Rautjärvellä 1kpl. Loput setelit tulevat jakoon joulukuun haussa.

Jos hakijoita on enemmän kuin jaettavia seteleitä, setelit arvotaan.

Duuniseteli on toteutettu Etelä-Karjalan kuntien, Ohjaamojen ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyönä. Rahoitus seteleihin tulee kunnilta. Tässä vaiheessa mukana ovat Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti ja Lappeenranta.

Aiemmin kunnilla on ollut erilaisia käytäntöjä nuorten työllistämisen tukemisessa. Duunisetelin kautta on otettu käyttöön yhteinen malli ja yhtenäistetty setelien hakukäytännöt. Tulevaisuudessa tavoitteena on luoda Duunisetelistä koko Etelä-Karjalan kattava malli.

Setelin hakijan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopisto Samposta 1.1.–29.9.2021 valmistunut nuori. Seteleitä voivat hakea nuoret, joiden kotikunta on Imatra, Lappeenranta, Rautjärvi tai Ruokolahti. Hakeminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, ja haku käynnistyy 13.syyskuuta.

Ohjaamot tarjoavat nuorille tukea työnhaussa: tukea ansioluettelon ja työhakemuksen laatimisessa sekä työpaikan etsimisessä. Lisäksi Ohjaamot kannustavat ja tukevat vahvuuksien tunnistamisessa.

Työllistävän yrityksen tulee toimia Etelä-Karjalan alueella, ja työllistämisaika tulee olla vähintään kolme kuukautta. Lisäksi nuorelle pitää maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työtä tulee olla vähintään 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä.

1500 euron tuki maksetaan työnantajalle ja tuki tulee käyttää nuoren työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen.

Tarkemmat ohjeet nuorille ja yrityksille löytyy osoitteista imatra.fi/duuniseteli (Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran nuoret) ja lappeenranta.fi/duuniseteli (Lappeenrannan nuoret).

Duuniseteleitä jaetaan kolme kertaa vuonna 2021 ja neljä kertaa vuonna 2022.

Lisätiedot:
Iina Kovalainen, ohjaamoneuvoja, Ohjaamo Imatra
iina.kovalainen@imatra.fi
0406625637