Siirry sisältöön
Etusivu/Etelä-Karjalassa on taas jaossa kesätyöseteleitä nuorille
Ruokolahti tiedottaa

Etelä-Karjalassa on taas jaossa kesätyöseteleitä nuorille

17.1.2022
kesätyöseteli_some3 (002).jpg

Kesätyöseteleistä hyötyvät niin työllistyvä nuori kuin työnantaja. Etelä-Karjalassa kesätyöseteleitä on ensi kesäksi jaossa lähes 700 kappaletta. Hakuaika alkaa 1. helmikuuta

Kesätyöseteleitä myönnetään viime vuoden tapaan Imatralla, Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Parikkalassa sekä Lappeenrannassa ja Taipalsaarella. 
Setelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Nuorella tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata.
Kuntien lisäksi seteleitä rahoittaa myös OP Etelä-Karjala.
—OP Etelä-Karjala osallistuu kaikkien kampanjassa olevien kuntien setelikampanjoihin kuntien omien panostusten lisäksi, kertoo markkinointiasiantuntija Marko Jylli OP Etelä-Karjalasta. 
—OP Etelä-Karjalan tarjoaman kesätyösetelin voi saada vuosina 2005–2007 syntyneet nuoret, joiden asuinpaikkakunta on joku mukana olevista kunnista. 

 

Seteliä haetaan sähköisesti 

Imatralla, Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Parikkalassa kuntien omia seteleitä myönnetään vuosina 2002–2008 syntyneille nuorille.  Ruokolahdella seteleistä 10 kappaletta on suunnattu yli 15-vuotiaille ja viisi alle 15-vuotiaille. Lisäksi Ruokolahdella on jaettavana 15 kappaletta OP Etelä-Karjalan seteleitä, joita annetaan 2005–2007 syntyneille nuorille.

Seteleiden jakamisen hoitaa maakunnan pohjoisissa kunnissa Imatran kaupungin Ohjaamo.

Haku alkaa 1. helmikuuta. Linkki sähköiseen hakemukseen lisätään helmikuun alkuun mennessä Imatran Ohjaamon sivuille.

—Useimmissa tapauksissa kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv. 0 %) ja se maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä. Rautjärven kunnan setelin arvo on 100 euroa. Nuoren on työllistyttävä kunnassa toimivalle työnantajalle, joka voi olla yritys, yhdistys tai säätiö, ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen Imatran kaupungin Ohjaamosta kertoo.

Kesätyösetelillä tehdyn kesätyöjakson ajankohta on 1.5.–31.8.2022. Työn on kestettävä vähintään kymmenen työpäivää ja työtunteja on oltava vähintään 60. Tunnit voivat jakautua myös pidemmälle aikavälille.

—Nuorelle maksettava palkka on vähintään 450 €/ 60 h. Työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon, Kovalainen kertoo.

Kesätyöseteliä ei voi käyttää kunnan omiin työpaikkoihin. Yksi nuori voi saada enintään yhden setelin, ja yhdelle y-tunnukselle seteleitä myönnetään enintään viisi kappaletta. 

 

Kesätöitä voi etsiä verkon välityksellä

Kesätyöseteleistä on saatu erinomaista palautetta niin työntekijöiltä kuin -antajilta. 
—Kesätyöseteli on äärettömän hyvä apu kesätyöllistymiseen. Siitä hyötyy sekä nuori että työnantaja. Nuori saa työkokemusta ja työnantaja lisäkäsiä kesän töihin sekä rahallista tukea palkkakustannuksiin, Kovalainen sanoo.

Tänä keväänä suosittuja kesätyötapahtumia ei valitettavasti voida järjestää kasvokkain. Kesaksiduuniin.fi -sivuilta löytyy kootusti kesätyöpaikkoja Kaakkois-Suomen alueelta sekä vinkkejä työnhakuun.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa ottaa seurantaan @kesaksiduuniin Instagram- ja Facebook-tilit. Tileiltä löytyy paljon hyödyllistä tietoa onnistuneeseen kesätyöhakuun.

 

Lisätietoja: 

Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi & Parikkala:
Ohjaamoneuvoja Johanna Mäkinen p. 040 662 5637, johanna.makinen@imatra.fi 

OP Etelä-Karjala 
Markkinointiasiantuntija Marko Jylli, p.  040 632 5360, marko.jylli@op.fi 

Lappeenranta & Taipalsaari: 
Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine, p.040 504 1946, nina.laine@lappeenranta.fi

Faktaa 

Nuori, toimi näin:
Selvitä itse mahdollisia kesätyöpaikkoja ja käy tapaamassa työnantajia. Kerro työnantajille kesätyöseteli mahdollisuudesta.
Kun olette sopineet kesätyöpaikasta, täytä yhdessä työnantajan kanssa sähköinen kesätyösetelihakemus osoitteessa Kesätyösetelit 2022 | Imatra (Lappeenranta ja Taipalsaari: Kesätyöseteli - Lappeenrannan kaupunki (lappeenranta.fi))
Hakemus aukeaa 1.2.2022.
Kun Ohjaamo on käsitellyt hakemuksesi, saat setelin sähköpostiisi. Seteli lähetetään myös työnantajan sähköpostiin.
Tee lisäksi virallinen työsopimus työnantajasi kanssa. Kesätyösetelihakemus ei ole työsopimus
Vinkkejä mahdollisista työpaikoista voit kysyä Ohjaamosta. 

Työnantaja, toimi näin:
Täytä nuoren kanssa sähköinen hakemus. Saat kesätyösetelin tiedot sähköpostiisi, kun hakemus on käsitelty. 
Työnantaja ja nuori solmivat erillisen työsopimuksen.
Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Ellei työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä/60 h. 
Työnantajalle kuuluvista velvoitteista (tapaturmavakuutukset, sosiaaliturvamaksut yms.) vastaa työnantajana toimiva yritys/yhdistys/järjestö.
Nuorelle annetaan tehdystä työstä kirjallinen työtodistus.

Tänä vuonna setelit jakaantuvat kuntien kesken seuraavasti:
Imatra 236 (206 omaa ja 30 OP:n seteliä)
Ruokolahti 30 (15 omaa ja 15 OP:n seteliä, omista seteistä 10 on tarkoitettu alle 15-vuotiaille ja 5 yli 15-vuotiaille)
Rautjärvi 25 (10 omaa ja 15 OP:n seteliä)
Parikkala 25 (10 omaa ja 15 OP:n seteliä)
Lappeenranta 385 (300 omaa ja 85 OP:n seteliä) 
Taipalsaari 15 OP:n seteliä, jotka Lappeenranta jakaa