Siirry sisältöön
Etusivu/Ikäihmisten etäkahvit ja digituki
Ruokolahti tiedottaa

Ikäihmisten etäkahvit ja digituki

15.4.2021
ikäihmisten etäkahvit.jpg

Korona-aikana jokainen meistä kaipaa juttuseuraa ja toisten tapaamista enemmän kuin koskaan. Ruokolahden kunta järjestää yhdessä Rautjärven kunnan ja Eksoten kanssa ikäihmisille suunnattuja etäkahveja, joiden tavoitteena on tarjota kontakteja ja virkistystä etäyhteyksiä hyödyntäen. Etäkahvit ovat maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia.

Etäkahveilla on luvassa yhteisen rupattelun lisäksi tietoiskuja liittyen hyvinvointiin, liikuntaan ja ravitsemukseen sekä virkistävää ohjelmaa ja etäohjattua liikuntaa.
Etäkahveja järjestään nyt kevään aikana tiistaisin klo 13 - 14.


Etäkahvien ohjelma: 
27.4.2021 Joka viikko on sydänviikko. Iloa ruoasta sydämelle!
Kaakkois-Suomen Sydänpiiri, Kati Palviainen
4.5.2021 Lääkkeetön unenhoito Eksoten HYTE -tiimi
11.5.2021 Kodin turvallisuus ja muutostyöt
Vanhustyön Keskusliitto, korjausneuvoja Pekka Hulkkonen
18.5. 2021 Arjen askareiden ergonomiaa, fysioterapeutti Mari Tonder
25.5.2021 Muistin virkistykseksi Etelä-Karjalan Muistiluotsi ry

Etäkahveille voi osallistua myös oman perheenjäsenen tai ystävän kanssa yhdessä. Läheisiä kannustetaankin auttamaan ja rohkaisemaan myös niitä ikäihmisiä mukaan, jotka ovat ensi kertaa digilaitteiden äärellä tai joilla ei ole omaa tietokonetta.

Etäkahveille kokoonnutaan Teams-sovelluksella. Osallistumista ei kannata jännittää, tarkoitus on harjoitella etäkokoontumista yhdessä. Osallistumiseen tarvitaan vain älypuhelin, tabletti tai tietokone sekä internetyhteys.
Ohjeet ja linkin etäkahveille liittymiseen löydät Ruokolahden kunnan sivuilta www.ruokolahti.fi/suomeksi/vapaa-aika/elvinkulman-olohuone

DIGITUKI
Ruokolahden kunta ja Eksote tarjoavat ruokolahtelaisille digitukea Elvinkulman Olohuoneella maanantaisin ja tiistaisin klo 9 - 14. Muina aikoina sovittaessa.
Jos tarvitset tietoteknistä apua etäkahveille liittymisen osalta tai muunlaista digitukea esimerkiksi älypuhelimen käytössä, niin tervetuloa käymään Olohuoneella. Voit ottaa myös yhteyttä puhelimella numeroon 044 449 1273 tai sähköpostilla olohuone@ruokolahti.fi.
Digitukea antaa Eksoten Jarkko Viitakangas.
Elvinkulman Olohuone on osoitteessa Matintie 14-16, 56100 Ruokolahti