Siirry sisältöön
Etusivu/Kasvomaskien jako koululaisille aloitettu, maskin käyttöä suositellaan kaikille 12-vuotiaista vanhemmille
Ruokolahti tiedottaa

Kasvomaskien jako koululaisille aloitettu, maskin käyttöä suositellaan kaikille 12-vuotiaista vanhemmille

11.1.2021
mask-4898571_1920.jpg

THL on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta perjantaina illalla. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes yli 12-vuotiaille. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Koulu on jakanut maskit tänään maanantaina valmiiksi luokkiin. Koulun henkilökunta ohjeistaa maskien käytössä koulupäivien aikana. Ruokolahdella maskisuositukseen on varauduttu hyvissä ajoin ja varastossa on riittävästi kasvosuojaimia. Ennen joulua on tilattu maskeja valmiiksi parikymmentä tuhatta kappaletta ja maanantai aamuna maskeja on tilattu lisää suurempi määrä. 


Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskin käyttöä suositellaan myös kaikissa työyhteisöissä sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.

Ruokolahden kunnassa maskisuositus koskee kaikkia työyhteisöjä sekä perusopetuksen oppilaita kuudennesta luokasta ylöspäin, jossa sisätiloissa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Maskin voi tarvittaessa korvata myös visiirillä, mikäli se työtehtävään paremmin soveltuu. Työnantaja tarjoaa kaikille kunnan työntekijöille maskit käyttöön. Luonnollisesti jokainen kunnan työntekijä ja oppilas voi käyttää myös omia maskejaan.

Muistutamme, että myös harrastustoiminnassa on otettava uusi suositus huomioon 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien osalta. Harjoituksiin saavutaan ja niistä poistutaan maskien kanssa kaikissa Ruokolahden kunnan liikunta- ja harrastustiloissa.

Ruokolahdella on edelleen voimassa laaja etätyösuositus, eli jos työtehtävät sen mahdollistavat, suositellaan etätyön tekemistä aina, kun se on mahdollista.

Lisätietoa THL:n ohjeistuksesta:
https://thl.fi/fi/-/thl-paivitti-maskisuositusta-maskin-kayttoa-suositellaan-jatkossa-yli-12-vuotiaille?redirect=%2Ffi%2F