Siirry sisältöön
Etusivu/Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusongelmia Eksoten alueella
Ruokolahti tiedottaa

Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusongelmia Eksoten alueella

20.11.2020
Rokotus.jpg

Koronavuonna kansalaisia, erityisesti riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, on kehotettu hankkimaan kausi-influenssarokote. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) hankki kansallista rokotusohjelmaa varten pistettäviä VaxigripTetra-rokotteita 1,7 miljoonaa annosta ja Fluenz Tetra -nenäsumutteita 116 000 annosta. VaxigripTetraa on jaettu ympäri Suomea yli 1,5 miljoonaa annosta ja Fluenz Tetraa noin 100 000. Eksote on saanut tästä määrästä yhteensä noin 50 000 rokotetta.

Rokotuksia on kysytty poikkeuksellisen runsaasti kuluvana syksynä
Kiinnostus rokottamiseen on ollut entisiä vuosia suurempaa, joten rokotteiden kysyntä on ylittänyt Eksoten saamaan määrän selvästi. Tästä syystä joudutaan rokotusajanvaraukset valitettavasti keskeyttämään tänään 20.11.2020 sekä puhelimessa että sähköisessä ajanvarauksessa. Tämä koskee myös neuvoloita sekä koulu- ja opiskeluterveydenhoitoa.
Uusia influenssarokotusaikoja ei voida tällä hetkellä antaa
”Rokotamme jo ajanvaranneet maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut rokotteiden riittävyyden mukaan” kertoo vanhus- ja terveyspalveluiden johtaja Tuula Karhula. ”On mahdollista, että voimme joutua perumaan jo varattuja aikoja, mutta laskelmien mukaan rokotteita pitäisi riittää jo ajan varanneille. Tiedotamme heti, jos saamme lisää rokotteita ja pystymme jatkamaan rokotuksia.”
Suurin osa riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä on ehtinyt saada rokotteen.
Myös apteekeista Vaxigrip Tetra -kausi-influenssarokote on myyty loppuun monin paikoin.
Kaikkia rokotuksiin ajan varauksella tulevia henkilöitä pyydetään myös jatkossa tulemaan rokotuksiin terveinä ja maskin kanssa.