Siirry sisältöön
Etusivu/Koronarokotuksiin voivat varata ajan torstaista lähtien kaikki 16 vuotta täyttäneet
Ruokolahti tiedottaa

Koronarokotuksiin voivat varata ajan torstaista lähtien kaikki 16 vuotta täyttäneet

10.6.2021
käsivarren mitan päässä.jpg

Tulevana viikonloppuna Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa on käyttökatko perjantaista 11.6. klo 21.00 maanantaihin14.6. klo 08.00.

Eksote avaa koronarokotusten ajanvarausmahdollisuuden kaikille 16 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille torstaina 10.6.

Tällä hetkellä Eksoten käyttämä rokote on joko Pfizer-Biontech tai Moderna kaikille alle 65-vuotiaille kansalaisille. Nämä molemmat Covid-19-rokotteet ovat ns. mRNA-rokotteita ja ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi oireettomien ja oireellisten tartuntojen estämisessä. Molempien mRNA-rokotteiden teho oireisen COVID-19-infektion ehkäisyssä on noin 95%. Teho alkaa mRNA-rokotteilla jo noin 12 vuorokautta ensimmäisen rokotuksen jälkeen, ja lyhytaikaisesti yhdelläkin rokotteella saavutetaan merkittävä ehkäisyvaikutus.

Rokotteen ottaminen myös loma-aikana on suositeltavaa, jotta mahdollisimman moni saa suojan Covid-19 -taudilta.

– Kaikki 16 vuotta täyttäneet pääsevät torstaista lähtien varaamaan ajan koronarokotukseen. Tämä on hyvä uutinen kaikille ja toivommekin, että mahdollisimman moni varaa ajan, toivoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.
– 30 vuotta täyttäneiden kannattaa varata aika mahdollisimman pian jo tänään, koska huomenna ajanvaraus todennäköisesti ruuhkautuu.

Sähköinen ajanvaraus ei toimi viikonloppuna käyttökatkon takia

Tulevana viikonloppuna Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa on käyttökatko perjantaista 11.6. klo 21.00 maanantaihin14.6. klo 08.00.

Vapaana olevia rokotusaikoja on hyvä tarkastella viikoittain koska aikoja avataan lisää rokotesaatavuuden mukaisesti.

Ohjeet ajanvaraukseen löydät Eksoten koronarokotussivuilta: Miten varaan ajan koronarokotukseen?

Muistutamme myös, että rokotusaika varataan aina itse joko soittamalla tai sähköisen asiointipalvelun kautta. Eksote ei kutsu asiakkaita rokotuksiin puhelimitse eikä kirjeellä.

Ajan koronarokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta. Asiointipalvelu tapahtuu vahvalla tunnistautumisella eli sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset. Ellei ajanvaraus Eksoten asiointipalvelun kautta ole mahdollista, voi ajan varata puhelimitse.

Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355.