Siirry sisältöön
Etusivu/Kuntalaisten yhteinen Elvinkulman olohuone Matintiellä avautuu koronarajoitukset huomioiden
Ruokolahti tiedottaa

Kuntalaisten yhteinen Elvinkulman olohuone Matintiellä avautuu koronarajoitukset huomioiden

12.1.2021
olohuone.jpg Elvinkulman olohuone odottaa kävijöitä

Ruokolahden kunnan, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksoten) psykososiaalisen kuntoutuksen sekä kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyössä toteuttama työikäisten ja ikääntyneiden kuntalaisten yhteinen olohuone avataan rajoitetusti osoitteessa Matintie 14-16.

Eksote ilmoitti keväällä ikääntyneiden päivätoiminnan lopettamisesta sekä muutostarpeista psykososiaalisen kuntoutuksen kuntouttavassa päivätoiminnassa. Silloin huomattiin, että palvelut eivät nykymuodossaan vastanneet enää vallitsevia palvelutarpeita. Syntyi idea kunnan, Eksoten ja kolmannen sektorin yhteisestä toiminnasta, jossa kohderyhmänä ovat sosiaalisia kontakteja ja matalankynnyksen toimintaa kaipaavat kuntalaiset työikäisistä ikääntyneisiin.

Koronatilanteen takia toiminta käynnistyy vaiheittain ja esimerkiksi ohjattua toimintaa ei voida vielä järjestää. Kuntalaiset pääsevät kuitenkin jo nyt tutustumaan tiloihin kokoontumisrajoitukset ja hygieniaohjeet huomioiden sekä tapaamaan viime viikolla työnsä aloittaneita olohuoneen emäntää ja isäntää. Elvinkulman olohuone on avoinna alkuun maanantaisin sekä tiistaisin klo 9 - 14. Myös yhdistyksillä on mahdollisuus tulla tutustumaan tiloihin, kun toiminta ei ole vielä täysin käynnissä. Koronatilanteen helpottaessa olohuoneella järjestetään monipuolisia matalan kynnyksen palveluita jokaisena arkipäivänä sekä tarjolle tulee mahdollisuus maksulliseen lämpimään ateriaan.

Olohuoneen toiminnassa on mukana jo iso joukko toimijoita Eksoten psykososiaalisen kuntoutuksen ja kunnan lisäksi. Ruokolahden seurakunta, MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:n YHES-hanke, Eksoten MAA-hanke, Eksoten koordinoima vapaaehtoistoiminta ja Eksoten hyvinvoinnin- ja terveydenedistämisen tiimi sekä Etelä-Karjalan Muisti ry ovat kaikki valmiina käynnistämään omat avoimet toiminnat heti, kun koronarajoitukset helpottavat.

Ruokolahden vanhusneuvosto jakaa ilmaiseksi kenkiin laitettavat liukuesteet kuntalaisille, jotka ovat täyttäneet vuonna 2020 75 vuotta ja niille, jotka täyttävät vuoden 2021 aikana 75 vuotta. Liukuesteet jaetaan tänä vuonna Elvinkulman olohuoneella. Liukuesteet saa noutaa Kela-korttia tai muuta henkilöllisyystodistusta vastaan 18.1.2021 alkaen olohuoneen aukioloaikoina.


Elvinkulman olohuone:
osoite: Matintie 14-16
puhelin: 044 449 1273
avoinna: 18.1.2021 alkaen ma ja ti klo 9-14. Käytäthän vieraillessa maskia, kiitos!