Siirry sisältöön
Etusivu/Lappeenrannan ravintoloissa lauantai-iltana 5.9.2020 liikkuneita pyydetään tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin
Ruokolahti tiedottaa

Lappeenrannan ravintoloissa lauantai-iltana 5.9.2020 liikkuneita pyydetään tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin

11.9.2020
kasvomaski.jpg

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella on todettu ravintoloihin liittyvä joukkoaltistuminen. Tartunnan saanut ulkopaikkakuntalainen on liikkunut Lappeenrannan keskustassa lauantai-iltana 5.9.2020 ollessaan oireeton, mutta tartuttava. Henkilöllä on mahdollisesti ollut Koronavilkku päällä.

Koronavirustartunnalle on voinut altistua, mikäli on liikkunut lauantaina 5.9.

Birrassa klo 17–21,
Bar Fiiliksessä klo 21–23,
Club Unstablessa 23–23:30
tai Club Valtassa klo 23:30–4.

Kyseisissä paikoissa asioineita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin infektio-oireisiin ja heitä pyydetään hakeutumaan herkästi koronatestiin, vaikka Koronavilkku ei olisikaan altistumisesta ilmoittanut.

Mahdollisten altistuneiden tulee tarkkailla vointiaan 19.9.2020 saakka. Eksote testaa myös lieväoireisia potilaita. Mikäli seuranta-aikana ravintoloissa asioineilla ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.

Etelä-Karjalassa testiin ja hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysapuun p. 116 117.

Ravintoloiden toimintaan joukkoaltistumisella ei ole vaikutusta.