Siirry sisältöön
Etusivu/Maakuntajohtaja vierailee Ruokolahden torilla perjantaina 23.7.
Ruokolahti tiedottaa

Maakuntajohtaja vierailee Ruokolahden torilla perjantaina 23.7.

21.7.2021
Areenailmo.jpg

Torilla järjestettävä Kaakkois-Suomi Areenan paneelikeskustelu kerää 23.7. arvovaltaisen joukon keskustelijoita. Mukaan ovat tulossa niin nykyinen Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen kuin edellinenkin maakuntajohtaja Matti Viialainen. Geologisen tutkimuskeskuksen pääjohtaja Kimmo Tiilikainen ja Lappeenrannan kaupunginsihteeri Tuomo Sallinen ovat myös mukana keskustelussa. Heidän lisäkseen Tea Usvasuon johtamaan paneeliin osallistuvat Helka Sikiö, Eero Paronen ja Mervi Lintunen. Ruokolahden va kunnanjohtaja Matias Hilden tulee hänkin mukaan, vaikka on lomilla.

Paneelikeskustelun aiheena on "kylien ja maakunnan hyvä tulevaisuus". Varsinaisia kyläaktiiveja osallistujien joukosta ovat vain kyläasiamies Mervi Lintunen ja Iitin Vuolenkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen, mutta heidän lisäkseen suuri osa paneelin muistakin keskustelijoista on aktiivisesti tekemisissä maaseudun kyläelämän kanssa. Keskustelua johtava Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin va puheenjohtaja Tea Usvasuo on hänkin myös kyläaktiivi Ruokolahden Lassilan kylästä.

Kesän keskellä toteutetussa paneelikeskustelussa käsitellään kylien hyvää tulevaisuutta vapaamuotoisesti ja yleistajuisesti. Ajatuksena on tuottaa hyvä, käytännönläheinen keskustelu, josta oikeasti saataisiin ideoita ja eväitä myös kylien elivoiman vahvistamiseen käytännössä.

Paneelikeskustelu alkaa klo 14.30. Tori on avoinna klo 14 - 16.30. Torin ohjelmaan sisältyy em. paneelin lisäksi myös kylien esittäytymisiä ja haastatteluja sekä "2ofUS" -duon katsaus kansainväliseen popmusiikkiin.