Siirry sisältöön
Etusivu/Ruokolahti mukana harrastamisen Suomen mallin pilotissa
Ruokolahti tiedottaa

Ruokolahti mukana harrastamisen Suomen mallin pilotissa

5.1.2021
brush-96240_1920.jpg

Ruokolahden kunta pääsi mukaan harrastamisen Suomen mallin pilottivaiheeseen kevääksi 2021. Pilotoinnissa toteutetaan Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä. Harrastustoiminta on maksutonta sekä säännöllistä ja viikoittaista. Kohderyhmänä ovat perusopetuksen oppilaat.

Harrastamisen mallin tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hankkeessa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Ruokolahdella yhteistyötä tehdään koulun, nuoriso- ja liikuntatoimen, sekä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten mieleistä harrastamista koulupäivän yhteydessä. Harrastukset toteutetaan viime vuonna koululla tehdyn koululaiskyselyn tuloksien pohjalta.  Kyselyyn ovat vastanneet vuosiluokat 1. – 9. Koululaiskyselyssä esiin nousi paljon mieluisia harrastuksia, joita haluttaisiin edes kokeilla. Lasten ja nuorten viisi suosikkia olivat laskettelu, parkour, kuntosali, ruuan valmistaminen ja kuvataide.

Lisätietoa:
Kari Stenberg, Rehtori (virkavapaalla 10.1.2021 saakka)
+358 44 4491 240
Kari.Stenberg@ruokolahti.fi

Aleksi Puustjärvi, Apulaisrehtori
+358 44 4491 243
aleksi.puustjarvi@ruokolahti.fi

Lisätietoa:

Lisätietoa harrastamisen Suomen mallista
Tutustu koululaiskyselyyn
Koululaiskyselyn tuloksiin (sivun alalaita)