Siirry sisältöön
Etusivu/Tulos koronavirustestistä tulee jatkossa tekstiviestillä
Ruokolahti tiedottaa

Tulos koronavirustestistä tulee jatkossa tekstiviestillä

30.3.2021
eksote_tunnus_tasainen_CMYK_300dpi.jpg

Eksote ottaa tiistaina 30.3.2021 käyttöön COVID-19-näytteenottoon ohjauksen ja seurannan ohjelmistopalvelu Haavin. Suurin muutos kansalaisen näkökulmasta on se, että kaikki koronatestitulokset toimintaohjeineen saapuvat jatkossa tekstiviestitse heti tutkimuksen valmistuttua. Haavin käyttöönotto tehostaa näytteeseen ohjautumista sekä taudinjäljitystä. Tiistain 30.3. jälkeen tehtyjen koronatestien kaikki positiiviset ja negatiiviset tulokset tulevat tekstiviestillä.

Tulokset aiemmin katsottu Omakannasta

Toistaiseksi koronanäytteen tulokset on pyydetty tarkistamaan Omakannasta. Käyttöönoton alkuvaiheessa tulokset saapuvat Omakantaan kahden viikon viiveellä.  Käyttöönottovaiheen eli kahden viikon jälkeen tulokset siirtyvät myös Omakantaan reaaliajassa. Mikäli tekstiviestiä ei jostain syystä ole kolmen vuorokauden kuluessa näytteenotosta saapunut, voi tulosta kysellä omalta hyvinvointi- tai terveysasemalta puhelimitse.

Eksoten tartuntatautiyksikkö yhteydessä positiivisen tuloksen saaneisiin henkilöihin pikimmiten. Näytteenoton ajanvaraus toimii jatkossakin tutulla tavalla ensisijaisesti Omaolon sähköisellä koronaoirearviolla ja vaihtoehtoisesti soittamalla omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysaikana Päivystysapuun 116 117.

Omaolon koronavirustaudin oirearvio ensisijainen väylä testiin

Koronanäytteenottoon pääsee täyttämällä netissä Omaolon koronavirustaudin oirearvion ja varaamalla Omaolon kautta näytteenottoajan. Arvion voi täyttää niin omasta kuin alle 15-vuotiaan lapsen puolesta.

– Testitulos saapuu tekstiviestillä heti tuloksen valmistumisen jälkeen. Onkin tärkeä huolehtia, matkapuhelinnumero on syötetty oikein, korostaa Eksoten kehityspäällikkö Katja Rääpysjärvi.

Testitulos saapuu aina siihen numeroon, joka on aikaa varatessa ilmoitettu.

Eksote ottaa samalla kansalaisille käyttöön koronatietoni.fi-sivuston, josta voi tulostaa todistuksen negatiivisesta COVID-19 testituloksesta.