Siirry sisältöön
Puntala-Tervakorpi

Maaseutua, lähellä kaupunkia


Muutama minuutti Imatralta moottoritietä pohjoiseen ja pari kilometriä 6 -tieltä maaseudun sydämeen. Puntalassa on tilaa liikkua, harrastaa tai vaikkapa yrittää. Asuinpaikkojakin löytyy erilaisiin tarpeisiin. Hyvät kulkuyhteydet ja vain 10 km:n matka Vuoksenniskalle houkuttelevat asukkaita. Puntalalaiset toteavatkin asuvansa Ruokolahden paratiisissa!

Puntala-Tervakorpi on maaseutumainen 120 asukkaan kylä, jota kehitetään aktiivisesti.

Maalaistoreja, moottorikelkkakisaa ja koiranäyttelyä


Maatalousyritysten lisäksi kylässä on hevostalli, autokorjaamo, kone- ja kuljetusyritys, puutarha (kukat ja marjat) sekä hiekkapuhallusyritys.

Puntalan ja Tervakorven kylät tarjoavat runsaasti mukavia metsäpolkuja luonnossa liikkumiseen. Syksyllä 2005 valmistui laavu taukopaikaksi. Talvella kylällä kiertävät hyvät hiihtoladut. Ratsastustallilla voi ratsastaa, käydä leireillä tai seurata ratsastuskilpailuja. Yhdessä muiden kanssa voi toimia kyläyhdistyksessä, martoissa ja metsästysseurassa. Kyläyhdistys järjestää kesällä ja joulun alla maalaistorin Lohelassa. Loppukesän suosittu yhteistapahtuma on koiranäyttely, match show. Kevättalvella seurataan moottorikelkkojen kisaa Puntalan peltoaukeilla.

Puntalan nähtävyyksiä ovat entisen koulun lähellä sijaitseva kivikirkko sekä Haisevan lammen lähellä sijaitseva luola, jota kyläläiset käyttivät piilopaikkanaan vainolaisten hyökätessä. Luola syntyi, kun rantakalliosta louhittiin uunikiviä.