Siirry sisältöön
Etusivu/Kuntatietoa/Perinnetietoa/Vaakuna ja logot
Vaakuna ja logot

rlahti-vaakuna-pieni.jpg

Ruokolahden vaakunan selitys:

Sinisessä kentässä aaltokoroinen tyviö, josta nousee kolme järviruokoa,
kaikki hopeaa.

Vaakunan syntyhistoria

Ruokolahden kunnan tunnus

Ruokolahden kunnan vaakunan rinnalla epävirallisemmissa yhteyksissä käytetään mainostoimisto Nitro ID:n suunnittelemaa brändiä ja logoja.
Ruokolahden brändin MaaseutuSaaaristo ydin on: Luonto - Saimaa ja metsät, tyytyväiset asukkaat, pitkä historia ja vakaa talous.

Ruokolahden kunnan tunnus on kokonaisuus, joka muodostuu logosta eli nimen kirjoitustavasta (Ruokolahden kunta) ja merkistä.
Ruokolahden kunnan tunnusta käytetään kuntahallinnon sisäisessä viestinnässä esimerkiksi osastojen ja viranhaltijoiden allekirjoituksissa.

ruokolahden kunnan logo2.jpg

Ruokolahden markkinointitunnus

Ruokolahden markkinointitunnus on kokonaisuus, joka muodostuu logosta eli nimen kirjoitustavasta (Ruokolahti MaaseutuSaaristo) ja merkistä.
Logo on nimen kirjoitustyyli, jossa on käytetty Candara-nimistä fonttia. Logon kirjoitusasu luo mielikuvan tärkeilemättömästä ja luonnonläheisestä toimijasta, jolla on hyvän naapurin ominaisuudet. Merkki on keskeinen osa visuaalista identiteettiä. Se muodostuu vihreästä korresta, viivasta, joka symboloi sopuisuutta ja yhdessä tekemisen henkeä. Ruokolahti yhdistää helpon asumisen veden äärellä – silti lähellä kaupunkeja. Itsenäiset osatekijät muodostavat yhdessä tasavertaisen kokonaisuuden. Markkinointitunnusta käytetään kunnan viestinnässä ja markkinointimateriaaleissa esimerkiksi kunnan esitteissä, ilmoitustauluissa, ilmoituksissa jne.


lehti logo korkeus 150.jpg