Siirry sisältöön

Uusi matkailusivusto visitruokolahti.fi on avattu

Matkailijalle suunnattu visitruokolahti.fi-sivusto on avattu. Käy tutustumassa, mitä tarjottavaa Ruokolahdelta löytyy.


Kunta on panostanut matkailun edistämiseen viime aikoina enemmän kuin aiemmin. Suositulle Saimaan Saaristoreitille on kunnassa tehty kaksi eri reittivaihtoehtoa ja palveluita reitin varteen kehittyy koko ajan lisää. Pyöräileviä matkailijoita palvelee myös E10-vaellusreitin kunnostaminen monitoimireitiksi. Ehkä jo loppukesällä, viimeistään ensi vuonna, Ruokolahdelta voi ajaa pyörällä metsiä pitkin Simpeleelle tai jopa Parikkalaan asti. Näin pitkiä monitoimireittejä ei ole eteläisessä Suomessa montaa.

Saatavilla on myös kunnan laajuinen elämyskartta, jossa tuodaan esiin paitsi palvelut myös kunnan merkittävimmät nähtävyydet, reitit ja vapaa-ajanviettoon liittyvät kohteet.

Ruokolahden kulttuurisesti merkittävä kirkonmäki on saanut viime aikoina julkisuutta jopa valtakunnallisissa tiedotusvälineissä, mutta on kunnan alueella paljon muutakin.
Kummakivi löytyy tasaisin välein jopa kansainvälisistä matkailujulkaisuista. Eikä ihme, sillä niitä on vain yksi koko maailmassa, samoin kuin Huuhanrantoja.

Vähemmän tunnettuja, mutta matkailijalle huikeita elämyksiä ovat myös Hukkavuoren persoonallinen retkeilyreitistö, Haukkavuoren historialliset maisemat tai Suomen viidenneksi korkein putous Kemppilän Myllykoski. Saimaa Bikeparkin alamäkiajopuitteet ja Suomen suurin pumptrack ovat pyöräilijöille elämyksiä, joiden veroisia ei löydy mistään muusta Suomen kunnasta.

”Meillä on paljon elämyksellistä nähtävää. Visit Ruokolahti -sivusto toivottavasti edistää omalta osaltaan tietoisuuden leviämistä Ruokolahden hienoista kohteista ja matkailumahdollisuuksista”, toteaa va. kunnanjohtaja Matias Hilden ja toivoo, että kuntalaiset, kylien väki ja matkailuyrittäjät huomaavat entistä paremmin yhteen hiileen puhaltamisen merkityksen. ”Kun kylissä ja eri puolilla kuntaa arvostetaan ja tuetaan matkailuun liittyviä pieniä projekteja, niistä voi vähitellen syntyä isoja kokonaisuuksia. Uusi sivusto kokoaa tätä tekemistä yhteen ja tukee toimijoita omalta osaltaan”, toteaa Hilden.

5000Asukkaita
1220Pinta-ala km2
20,5Veroprosentti
1790Rantaviivaa km
500Järviä
Visitruokolahti.fi Visitruokolahti.fi