Siirry sisältöön
Etusivu/Matkailu/Tori/Kesätori pe 17. heinäkuuta

 

Suvijakoira.jpgFiksut ja vikkelät koirat torilla perjantaina

Ruokolahden torin ohjelmassa on perjantaina 17.7. vuorossa koirien agilityesitys.

Agility on koirien esteratakilpailu. Laji on alun perin kehitetty näytöslajiksi esteratsastuksen pohjalta Englannissa 1970-luvulla. Agilityssä ihminen ohjaa koiran läpi suunnitellun esteradan mahdollisimman nopeasti koskematta koiraan tai esteisiin.

Agilitya harrastatetaan sekä puhdasrotuisten että sekarotuisten koirien kanssa. Menestyminen lajissa vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa ja toimintakykyä. Lajissa on ratkaisevan tärkeää se, miten sujuvaa on yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä.

Agilitya on Suomessa harrastettu vuodesta 1980-luvulta lähtien. Lajin suosio on vahvassa nousussa, ja nykyisin agilityn harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on myös kansainvälisesti yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista.

Torin agilitynäytöksen järjestää Wuoksen Agility Urheilijat. Tapahtuman juontaa viisi koiraa itsekin omistava Suvi-Tuuli Skyttä, joka on kouluttanut agilityä jo yli 10 vuotta. Lisäksi Suvi on harrastanut bordercollieidensa kanssa monia eri koirille tarkoitettuja lajeja, kuten hakua, koirafrisbeetä, valjakkourheilua, noseworkia, jälkeä ja koiratanssia. 

Suvi-Tuuli on myös kilpaillut agilityssä 2005 vuodesta asti sekä omilla että lainakoirilla. Hänen parhaita saavutuksiaan ovat nuorten SM-hopea ja edustuspaikka European Open -kilpailussa maajoukkue-edustajana.

Suvi-Tuulin lisäksi torin näytökseen on tulossa kaksi muuta agilityohjaajaa koirineen sekä muutamia nuorempia lajin harrastajia. Agilitynäytös järjestetään torin takana olevalla nurmikolla klo 15 ja klo 16. Ei pääsymaksua! Wuoksen Agility järjestää arpajaiset.