Siirry sisältöön
Etusivu/Matkailu/Tori/Kesätori pe 7. elokuuta

Torin urheilupäivänä 7.8. ohjelmassa katusählyturnaus, judonäytös ja tikkakisat

 Tori07082020.jpg

Katusählyturnaus toteutetaan pienpelinä torin vieressä olevalla asfaltilla. Kussakin joukkueessa on korkeintaan kahdeksan pelaajaa, joista vain kolme pääsee yhtä aikaa kentälle. Ottelut kestävät 12 minuuttia. Torivieraat pääsevät aivan kentän laidalta näkemään, kuinka kovaa salibandypallo lähtee, kun sen laittaa liikkeelle pelaaja, joka on tehnyt saman jo tuhansia kertoja.

Turnaukseen otetaan mukaan maksimissaan kahdeksan 3-8 hengen joukkuetta. Keksi nimi joukkueellesi ja ilmoittaudu 4.8. mennessä p. 0400 400 200 (Asko). Mikäli joukkuemäärä ei ole täynnä torin avautuessa perjantaina klo 14, jälki-ilmoittautuminen on vielä mahdollista. Pelit on suunniteltu alkaviksi noin kello 15.

Judonäytös
Torille saapuu vieraaksi myös Imatran Sukoshin judoharrastajia, jotka järjestävät vanhasta perinnelajista näytöksen.

Judo on Japanissa vanhoista samurai-taidoista alkunsa saanut suosittu urheilulaji. Vuosien saatossa se on levinnyt ympäri maailma ja usein se arvioidaan maailman suosituimmaksi kamppailulajiksi. Olympialajien joukossa se on viidenneksi suurin jäsenmaiden lukumäärällä mitattuna.

Ruokolahdella ei ole omaa judoseuraa, mutta naapurikaupungissa toimiva Imatran Sukoshi on yksi Suomen perinteikkäimmistä judoseuroista. Saamme sieltä torille eri tasoisia judokoita, kokeneista mustan vyön haltijoista nuorempiin harrastajiin.

Näytöksessä esitellään judon perustekniikoita: vauhdikkaita judoheittoja, sidontoja, käsilukkoja ja kuristuksia sekä kerrotaan judon - pehmeän tien - periaatteista.

Tikanheittokisat
Tori-iltapäivän kruunaa se, että kaksi torivieraista saa Ruokolahden epävirallisen tikkamestarin kunnian. Tikanheitto on paitsi suosittu mökkilaji myös kilpaurheilun muoto. Parikkalainen pitkän linjan tikanheiton kilpaharrastaja Pekka Repo tulee torille kertomaan lajista. Lisäksi hän ohjaa Ruokolahden epäviralliset tikanheiton mestaruuskilpailut.

Nyt on kaikilla kesämökkien tikkamestareilla mahdollisuus näyttää taitonsa muillekin. Kilpailuissa on sarjat miehille ja naisille. Osallistumismaksua ei ole, mutta voittajat palkitaan torin tuotteilla.

Tori avautuu kello 14
Judonäytös järjestetään klo 15 ja klo 16
Katusählyturnaus alkaa kello 15 ja
tikanheittokilpailut noin klo 15.15
(Tikanheittokilpailuun ilmoittautuminen paikan päällä.)

Katusählyturnaus Ruokolahti 070820.jpg

Katusählyturnaukseen otetaan vielä ilmoittautumisia, soita tai tekstaa 0400 400 200.Urheilujutun kuva.jpg