Siirry sisältöön
Etusivu/Kunnan ostolaskudata

RUOKOLAHDEN KUNNAN OSTOLASKUDATA
Tälle sivustolle lisätään Ruokolahden kunnan ulkoiset ostot excel-muodossa. Vuoden 2020 tiedot julkaistiin 11.5.2021.

Ostolaskut 2020.xlsx
Kunnan menoista valtaosa kohdistuu ostoihin toisilta osapuolilta. Ostot voivat olla esimerkiksi tavaroiden tai palvelujen hankintaa.

Ostolaskujen avaamisen tarkoitus on lisätä kunnan toiminnan läpinäkyvyyttä ja vahvistaa siten paikallisdemokratiaa.

Ostolaskutiedoista on poistettu toiminimiyrittäjien tai muiden yksityishenkilöiden nimet siltä osin kuin ne on voitu tulkita henkilötiedoksi. Näiden osalta on kirjattu maksun saajaksi joko ”yksityishenkilö” tai "toiminimi". Toiminimiyrityksiä koskevia tietoja on tulkittu henkilötietoina, eikä niiden luovuttaminen (asettaminen nähtäville tietoverkkoon) olisi tässä tapauksessa tietosuojasäädösten mukaista. Tästäkin huolimatta tiedon yksittäisen laskun osalta saa tarvittaessa ottamalla yhteyttä kuntaan.

Aineistossa ovat kunnat suorittamat maksut yrityksille ja muille yhteisöille. Valtaosa maksuista on kunnan itsensä rahoittamia, mutta mukana on myös maksuja, joissa alkuperäinen maksaja on ollut joku toinen. Summat sisältävät arvonlisäveron vain siinä tapauksessa että ne jäävät kunnan kustannettavaksi. Aineistoon sisältyvät vain kunnan käyttötalousmenot: esimerkiksi investointimenot ja lainanlyhennykset eivät sisälly siis aineistoon.

Haluan tietää miksi kunta on maksanut aineistossa näkyvän summan jollekin yritykselle. Voinko saada sen selville?
Kunnan toiminta perustuu julkisuusmyönteiseen hallintoon. Kunnan asiakirjat, myös ostolaskut, ovat lähtökohtaisesti julkisia, ellei kunnalla ole lakisääteistä velvollisuutta salata asiakirjaa.

Jos olet kiinnostunut jostain yksittäisestä laskusta tai toimittajasta, niin ota yhteyttä kunnan taloustoimistoon. Varauduthan yhteyttä ottaessasi siihen, että tietojen etsimisessä voi kestää aikansa, pääsääntöisesti kuitenkin enintään 14 vuorokautta. Lisätietoja saa myös kunnanjohtaja Matias Hildeniltä, matias.hilden@ruokolahti.fi tai 044 4491 201.

Ota yhteyttä
Va. kunnanjohtaja
Matias Hilden
+358 44 4491 201
Kunnan yleisjohto