Etusivu/Palvelut/Kunnan vuokra-asunnot / Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuntoon pääset, kun olet tehnyt asunnon omistajan kanssa asumisoikeussopimuksen ja maksanut asumisoikeusmaksuna osan asunnon hankintahinnasta. Valtion lainoittamissa kohteissa asumisoikeusmaksu on enintään 15 prosenttia asuntolainoituksen perustana olevasta hankinta-arvon osuudesta. Asumisesi aikana maksat kuukausittain käyttövastiketta, jolla katetaan asumisoikeustalojen pääoma- ja ylläpitokulut. Vakuutena on kahden kuukauden käyttövastike. Asumisoikeusasuntoa et voi lunastaa omaksesi.

Ilmoittaudu kunnalle, jonka alueelta haet asumisoikeutta. Saat kunnalta asumisoikeusasunnon hakemiseksi järjestysnumeron.

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hakijalla ei myöskään saa olla varallisuutta siinä määrin, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta.

Puhelinasiointi

Vuokra-asunnot

Ruokolahden kunnan tarjoamat vuokra-asunnot

Lisää tietoa
Puh. +358 44 4491210

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausikulujen lisäksi maksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä rakennuskustannusindeksin muutoksen mukaisesti korjattuna. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omakseen. Asuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Asuntoa tulee käyttää omana vakituisena asuntona, ja sen vuokraamista toiselle on rajoitettu yleisesti kahteen vuoteen.

Laki asumisoikeusasunnoista: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900650