Siirry sisältöön
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Etusivu/Palvelut / Löytöeläinpalvelut

Löytöeläinpalvelut

Eläinsuojelulaki velvoittaa kunnat järjestämään löytökoirien ja –kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seuraeläinten tilapäisen hoidon. Talteen otettua eläintä säilytetään vähintään 15 päivän ajan.

Mikäli koirasi tai kissasi on kadonnut, kysy löytöeläinhoitolasta ja ilmoita sinne kadonneen eläimen tiedot.

Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueelta tavattujen ja kiinniotettujen löytöeläinten hoidosta vastaa Löytöeläinkoti Kaskivaara. Toiminnanharjoittaja ei hae eläimiä, löydetyt eläimet voi tuoda tarhalle klo 8 – 20 jokaisena päivänä. Eläinten tuomisesta ja noudosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen puhelimella. Eläinten luovutus takaisin omistajalle tapahtuu sopimuksen mukaan. Ajantasalla olevaa tietoa löytyy Löytöeläinkoti Kaskivaaran nettisivuilta ja facebookista.

Palvelu on maksullinen.

Löytöeläinhoitola voi periä maksun eläimen omistajalta tai haltijalta.

Puhelinasiointi

Löytöeläinkoti Kaskivaara

Ruokolahden kunnan löytöeläinten vastaanotto.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 1517440

Linkit

Löytöeläinkoti Kaskivaara Facebookissa

Löytöeläimistä ilmoitetaan facebook-sivujen kautta

Lisää tietoa
Avaa linkki

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Eläinsuojelulaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247

Liittyvät palvelut

Eläinsuojelu

Kaltoinkohdellusta eläimestä tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille, kunnan terveydensuojeluvalvontaa hoitavalle viranhaltijalle tai poliisille.

Katso tiedot

Ilmoitus eläintenpidosta

Etelä-Karjalan maaseututoimi vastaanottaa ilmoituksia eläintenpidosta Etelä-Karjalan kuntien alueella.

Katso tiedot

Ilmoitus eläintenpidon pitopaikasta

Etelä-Karjalan maaseututoimi vastaanottaa eläinten pitopaikkailmoituksia Etelä-Karjalan kuntien alueelta.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut