Siirry sisältöön
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Etusivu/Palvelut / Yksityistieavustukset

Yksityistieavustukset

Ruokolahden kunta avustaa yksityisteiden tiekuntia kunnossapitoavustuksin ja perusparannusavustuksin.

Kunnossapitoavustuksen maksamisperusteena on elokuun 15. päivään mennessä kunnan teknisten palvelujen osastolle saapunut hakemus vaadittuine tietoineen. Elokuun 15. päivän jälkeen saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Tiekunta on itse vastuussa hakemuksensa toimittamisesta määräaikaan mennessä. Hakemus tehdään lomakkeella, joka on saatavilla kunnan nettisivuilta ja kunnan teknisten palvelujen osastolta.

Perusparannusavustusta haettaessa on ennakkoilmoitus jätettävä kunnan teknisten palvelujen osastolle viimeistään hankkeen aloitusvuotta edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä. Ilmoituksen liitteeksi laitetaan hankkeen kustannusarvio ja aikataulu. Maksatus tapahtuu ELY –keskuksen suorittamien maksuerien jälkeen. Tiekunnan tulee toimittaa ELY –keskuksen maksuilmoitus kunnan teknisten palvelujen osastolle.

Avustusten saaminen edellyttää, että

 1. tielle on perustettu tiekunta
 2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.
 3. Kunnossapitoavustukset:

  - Tielle on perustettu tiekunta ja yksityistietä koskevat tiedot yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä (Digiroad) ovat ajantasaiset niin kuin Yksityistielain 50 §:ssä edellytetään sekä tiekunta pitää tiekunnan kokouksen vähintään kahden vuoden välein. Tiekunnan tulee toimia muutoin yksityistielain mukaisesti.

  - Tien pituus on vähintään 500 m. Tiellä pitää olla vähintään yksi vakituisesti asuttu talous (kirjoilla ko. tien alueella). Avustusta maksetaan Ruokolahden kunnan alueella olevasta tien osasta.

  - Tiekunta on perinyt osakkailta tieyksikkömaksuja maksatusjakson aikana.

  Perusparannusavustukset:

  - Avustukset koskevat tiekuntia, joilla on pysyvää asutusta ja jotka ovat saaneet sekä ottavat vastaan ELY -keskuksen myöntämän perusparannusavustuksen. Avustuksia maksetaan kulloinkin käytettävissä olevien kunnanvaltuuston hyväksymien määrärahojen mukaan.

  - Ennakkoilmoitus kunnalle, kun tiekunnat hakevat valtionavustuksia.

Puhelinasiointi

Maanmittausinsinööri

Yksityistieavustukset, venepaikat, tontit ja maankäyttö

Lisää tietoa
Puh. +358 44 4491253

Teknisten palvelujen toimisto

Teknisten palvelujen asiointiin liittyvä puhelinneuvonta

Lisää tietoa
Puh. +358 44 4491356

Lomakkeet

Yksityistieavustusten perusteet

Yksityistieavustusten perusteet Ruokolahden kunnassa.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Palvelupaikat

Teknisten palvelujen osasto

Ruokolahden kunnan tekniset palvelut

Toritie 6 A, 56100 RUOKOLAHTI

Aukioloajat

Ma - Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Yksityistielaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20180560

Liittyvät palvelut

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

Kunnan vastuulla olevien liikennealueiden hoito hankitaan yksityiseltä palveluntuottajalta erillisillä sopimuksilla.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut