Siirry sisältöön
Etusivu/Vapaa-aika/Aktiviteetit ja luonto/Saimaan Saaristoreitti
Saimaan Saaristoreitti

Loading...

Saimaan Saaristoreitti on retkipyöräilyreitti, joka kulkee Taipalsaaren, Lappeenrannan, Joutsenon, Imatran ja Ruokolahden alueilla. Ruokolahden alueella reitti kulkee Salosaaren kautta Ruokolahden kirkonmäelle ja jatkuu Virmutjoen ja Syyspohjan kautta Utulaan ja Kyläniemeen. Kyläniemestä on pyörälauttayhteys Taipalsaaren Sarviniemeen. Reitti on kokonaispituudeltaan noin 155 km (+ 4 km lauttamatka).

 Salpausselkien kautta kulkevan saaristoreitin kohokohtia ovat Imatralla Imatrankoski ja Vuoksi, Ruokolahden alueella matkan varrelle nähtävyyksiä ovat mm. Ruokolahden kirkonmäki ja museo, Salpalinja, Huuhanranta sekä Utulan alueen toinen Salpausselkä. Mahdollisia pysähdys- ja taukopaikkoja ovat esim. Kaiku-kahvila kirkonmäellä, Kulma-kahvila, Elfan ja Alppimaja kirkonkylässä, Kauppakasino Virmutjoella ja Utulan kyläkauppa Utulassa.

 Majoitusta tarjoavia paikkoja reitin varrella löytyy useita.

 Pyörälautta M/S Roope-Saimaa kulkee kesäaikana (13.6. - 30.8.) maanantaista sunnuntaihin. Reittiä vastapäivään kierrettäessä lautan lähtö Kyläniemestä on klo 15. Jos reittiä kiertää myötäpäivään, lähtö Taipalsaaren Sarviniemestä on klo 14. Lauttamatkan kesto on noin 35 minuuttia ja matkan hinta 12 euroa / henkilö. Lautalle mahtuu kerralla 10 henkeä. Varaukset on tehtävä etukäteen ja ne kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Lähtöpaikka Kyläniemessä Kyläniementie 1254, Taipalsaari ja Sarviniemessä Suur-Saimaantie 2051, Taipalsaari.

 Tarvittaessa M/S Roope-Saimaata voi varata myös yksityiskäyttöön hintaan 120 euroa. Toistaiseksi lautta on tarkoitettu vain pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

 Pyörälautta M/SR oope-Saimaan laivuri Timo Ekholm p. 040 664 2055.

Pyöräilyretkiä saaristoreitillä järjestää Discover Saimaa.