Siirry sisältöön
Opiskelu

Opinto-ohjelma

Kansalaisopiston opinto-ohjelma jaetaan kotitalouksiin Ruokolahdella. Voit myös tutustua kurssitarjontaan internetissä oheisesta linkistä.

Ilmoittautuminen kursseille

Kursseille voi ilmoittautua internetin kautta osoitteessa www.ruokolahti.fi/kansalaisopisto/ilmoittautuminen tai soittamalla opiston toimistoon. Ilmoittautuminen on sitova ja kurssimaksu laskutetaan ilmoittautumisen perusteella, ellei ilmoittautumista ole peruttu. Kursseille, joille ilmoittaudutaan vain internetin kautta, ilmoittautumisen yhteydessä voi kurssimaksun maksaa kokonaisuudessaan ePassilla.

Kurssipaikan peruutus

Kurssipaikan peruutus on tehtävä kirjallisesti vapaamuotoisella ilmoituksella, kirjeitse tai sähköpostitse, kansalaisopiston toimistoon.

Varattu kurssipaikka tulee perua

  1. Koko lukuvuoden kestävien kurssien osalta välittömästi syyslukukauden ja / tai myös kevätlukukauden ensimmäisen opetuskerran jälkeen.
  2. Lyhytkurssien osalta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Myöhemmin saapuneita kurssipaikan peruutuksia ei huomioida. Peruuttamattomista kurssipaikoista veloitetaan koko kurssin hinta.

Opiskelukustannukset

Kurssimaksut laskutetaan syksyn kurssit ja kevään kurssit lukukausittain.

  1. Normaalihintaiset kurssit 40 € – 76 €, hinta mainittu kurssin kohdalla.
  2. Erikoismaksulliset kurssit 64 € – 96 €, mm. kuvataidekoulu, yksinlaulu ja musiikin instrumenttiopetus.
  3. Kurssimaksut laskutetaan kurssien alkamisen jälkeen. Maksun laiminlyönti aiheuttaa opiskeluoikeuden menetyksen.
  4. Kesken toimintakauden lakkautuvien kurssien maksuja ei palauteta. Kevätlukukaudella mukaan tulevat uudet opiskelijat maksavat puolet koko toimintakauden kestävien kurssien kurssimaksusta.
  5. Kirjat, monisteet ja työaineet kustantaa opiskelija.

Todistukset

Opiskelija saa pyynnöstä osallistumistodistuksen. Todistus maksaa toimistosta noudettuna 5 €. Lähetettynä lisätään voimassa olevat lähetysmaksu sekä posti- ja ennakkomaksu. Edellisten vuosien kurssien todistusmaksu on 12 €.