Siirry sisältöön
Etusivu/Vapaa-aika/Kirjasto

Kirjastopalvelut

Ruokolahden kunnankirjasto Suovilla kuuluu Etelä-Karjalan kuntien yhteiseen Heili-kirjastokimppaan. Heili-yhteistoiminnassa ovat mukana Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kaupungin- ja kunnankirjastot. Heili-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakasrekisteri, verkkokirjasto, yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut.

Kirjasto tarjoaa aineistokokoelmansa, laitteita ja yleisötiloja asiakkaiden käyttöön. Saatavilla on monipuolinen valikoima lehtiä, kirjoja, musiikkia ja elokuvia. Käytössäsi on digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa toimii MeitaOpen-langaton verkko. Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin.

Ruokolahden kirjasto Suovilla sijaitsee keskustaajamassa. Aukioloajat, yhteystiedot ja lisätietoa palveluista löydät verkkosivuiltamme.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Verkkoasiointi

Heili-kirjastot

Heili-kirjastojen verkkokirjasto

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Kirjasto Suovilla

Kirjaston puhelinasiointi

Lisää tietoa
Puh. +358 44 4491226

Linkit

Kirjaston verkkosivut

Kirjasto Suovillan verkkosivut

Lisää tietoa
Avaa linkki

kirjastot.fi

Hae kirjastoja, etsi palveluja, varaa ja uusi lainasi.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Ruokolahden kirjasto

Ruokolahden kirjasto Suovilla

Nällikuja 1, 56100 RUOKOLAHTI

Aukioloajat

Kirjaston kesäaukioloajat
Ma - Ti: 10:00 - 17:00
Ke - To: 10:00 - 17:00
Pe: 10:00 - 16:00

Aattoina
Ma - Pe: 10:00 - 16:00

Kirjaston talviaukioloajat 30.8. alkaen
Ma - Ti: 10:00 - 19:00
Ke - To: 10:00 - 19:00
Pe: 10:00 - 16:00

Omatoimikirjasto
Ma - Ti: 08:00 - 21:00
Ke - To: 08:00 - 21:00
Pe - La: 08:00 - 21:00
Su: 08:00 - 21:00

Kaikki tiedot

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Laki yleisistä kirjastoista: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161492

Kuntosalin lipunmyynti

kirjaston aukioloaikoina.


Langaton verkko

Kirjastossa toimii kaikille avoin MeitaOpen-langaton verkko. Verkkoon ei tarvita käyttäjätunnuksia.