Etusivu/Vapaa-aika/Kirjasto

Kirjasto- ja tietopalvelut

Ruokolahden kunnankirjasto Suovilla kuuluu Etelä-Karjalan kuntien yhteiseen Heili-kirjastokimppaan. Heili-yhteistoiminnassa ovat mukana Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, ja Taipalsaaren kaupungin- ja kunnankirjastot. Heili-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakasrekisteri, verkkokirjasto, yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut.

Kirjasto tarjoaa aineistokokoelmansa, laitteita ja yleisötiloja asiakkaiden käyttöön. Saatavilla on monipuolinen valikoima lehtiä, kirjoja, musiikkia ja elokuvia. Käytössäsi on digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Kirjastossa toimii SaitaOpen-langaton verkko. Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin.

Ruokolahden kirjasto Suovilla sijaitsee keskustaajamassa. Aukioloajat, yhteystiedot ja lisätietoa palveluista löydät verkkosivuiltamme.

Kirjastoa palveluineen voivat käyttää kaikki. Kirjastokortin voit hankkia mistä tahansa Heili-kirjastosta esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Alle 15-vuotias tarvitsee korttia varten huoltajansa kirjallisen suostumuksen. Samalla kortilla voit asioida kaikissa Heili-kirjastoissa ja aineiston saa palauttaa mihin tahansa kimpan kirjastoon, sillä kirjastojen välillä toimii kattava kuljetusjärjestelmä. Heili-verkkokirjastosta löydät kirjastojen aineistotiedot ja voit tarkastella aineiston saatavuutta. Verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat kirjastosta.

Verkkoasiointi

Heili-kirjastot

Heili-kirjastojen verkkokirjasto

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Kirjastokortti

Kirjastokortin hankinta Ruokolahden verkkoasiointipalvelussa

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Linkit

Kirjaston verkkosivut

Kirjaston verkkosivut

Lisää tietoa
Avaa linkki

kirjastot.fi

Hae kirjastoja. Etsi palveluja, varaa ja uusi lainasi.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Ruokolahden kirjasto Suovilla

Ruokolahden kirjasto Suovilla

Nällikuja 1, 56100 RUOKOLAHTI

Aukioloajat

Normaalit aukioloajat
Ma - Ti: 10:00 - 17:00
Ke: 13:00 - 19:00
To: 10:00 - 17:00
Pe: 10:00 - 16:00

Aattoina
Ma - Pe: 10:00 - 16:00

Omatoimiajat
Ma - Pe: 08:00 - 21:00
La - Su: 09:00 - 18:00

Kaikki tiedot

Kuntosalin lipunmyynti

kirjaston aukioloaikoina.Langaton verkko

Kirjastossa toimii kaikille avoin SaitaOpen-langaton verkko. Verkkoon ei tarvita käyttäjätunnuksia.