Siirry sisältöön
Etusivu/Vapaa-aika/Kirjasto/Ajankohtaista
Ajankohtaista

 

   Leijonapv5.pnghelatorstai22.png

  

 Kirjaston kaikki asiakastietokoneet ovat käytössä!

Heili-verkkokirjasto ja kirjaston sähköiset aineistot ovat käytettävissä normaaliin tapaan. Sähköisten aineistojen käyttö vaatii voimassa olevan Heili-kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.

E-aineistoina on tarjolla aikakauslehtiä, elokuvia, musiikkia, soitonopetusta, kirjoja ja äänikirjoja.

Kirjastot.fi on kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus. 

Kannattaa käydä tutustumassa myös Monilukutaitoa sanataiteella -hankkeeseen kuuluvan Sanarkisti-projektin blogiin.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elonet-tietokannasta löytyy satojen elokuvien aarteita. Elokuvien lisäksi katsottavana on myös pari tuhatta filmikatkelmaa yli sadan vuoden ajalta.

eMaz 2021.docx Luettavat aikakauslehdet kotoa käsin sekä vain kirjastossa lehtiluettelo.

  

 

Lukuhaaste 2022

Heili-kirjastoille uusi lukuhaaste 2022

lukuhaaste 2022 iso (2).jpg

Lappeenrannan kaupunginkirjasto on taas laatinut yhdessä muiden Etelä-Karjalan kirjastojen kanssa aikuisten lukuhaasteen vuodelle 2022. Lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saat 25 erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Tämä on Heili-kirjastojen toinen lukuhaastevuosi.

Lukuhaaste on avoin kaikille lukemisesta kiinnostuneille, ja kuka tahansa voi osallistua siihen. Tarkoitus on lisätä lukuiloa, ei lukustressiä. Etsi siis osallistumiseen sopiva tapa, joka inspiroi juuri sinua! Löydät lukuhaasteen kaikista Heili-kirjastojen toimipisteistä, verkkosivuiltamme ja Heili-verkkokirjastosta heili.finna.fi.

Haasta itsesi lukemaan uutta! Voit käyttää samaa kirjaa useampaan haastekohtaan tai keksiä jokaiseen uuden. Jos et halua kertoa lukemasi kirjan nimeä, voit merkitä kohdan ruksilla suoritetuksi. Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2023 alussa. Lukuhaasteella on oma Facebook-ryhmä: Heili-kirjastojen lukuhaaste

Apua on aina saatavilla! Jos tarvitset apua sopivan kirjan löytämiseen, voit suunnata lähikirjastoon kysymään vinkkejä. Facebook-ryhmässä jaetaan vinkkejä sopivista kirjoista ja julkaisemme Heili-verkkokirjastossa myös listan hakuvinkeistä.

Haasteen saat omasta Heili-kirjastostasi paperimuodossa, tai voit tulostaa sen tästä:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/lukuhaaste

 

Jos sopivaa kirjaa ei löydy, saat täältä apua:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/lukuhaasteenvinkkeja