Siirry sisältöön
Etusivu/Vapaa-aika/Kirjasto/Ajankohtaista
Ajankohtaista

Joulun aukioloajat1.jpgTavarakysely

Kartoitamme kyselyllä Hinkua Etelä-Karjalaan! –hankkeessa mitä esineitä maakunnan alueella halutaan lainata kirjastosta. Hankkeessa pyritään luomaan jakamistalouden palveluja Etelä-Karjalaan kaupungeista maaseudulle. Hyödynnämme tietoja lainattavien tuotteiden palvelukokonaisuuden kehittämiseen. Vastausaikaa on joulukuun 2021 loppuun saakka.

Linkki kyselyyn:

https://link.webropol.com/s/esineidenlainauksenkartoitus-Etela-Karjala

 

  Kirjaston kaikki asiakastietokoneet ovat käytössä!

Heili-verkkokirjasto ja kirjaston sähköiset aineistot ovat käytettävissä normaaliin tapaan. Sähköisten aineistojen käyttö vaatii voimassa olevan Heili-kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.

E-aineistoina on tarjolla aikakauslehtiä, elokuvia, musiikkia, soitonopetusta, kirjoja ja äänikirjoja.

Kirjastot.fi on kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus. 

Kannattaa käydä tutustumassa myös Monilukutaitoa sanataiteella -hankkeeseen kuuluvan Sanarkisti-projektin blogiin.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elonet-tietokannasta löytyy satojen elokuvien aarteita. Elokuvien lisäksi katsottavana on myös pari tuhatta filmikatkelmaa yli sadan vuoden ajalta.

eMaz 2021.docx Luettavat aikakauslehdet kotoa käsin sekä vain kirjastossa lehtiluettelo.

  

Lukuhaaste 2021

Heili-kirjastot saivat oman lukuhaasteen

lukuhaaste 2022 iso (2).jpg

Lappeenrannan kaupunginkirjasto on laatinut yhdessä muiden Etelä-Karjalan kirjastojen kanssa aikuisten lukuhaasteen vuodelle 2021. Lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saat 25 erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Tämä on Heili-kirjastojen ensimmäinen lukuhaastevuosi.

Lukuhaaste on avoin kaikille lukemisesta kiinnostuneille, ja kuka tahansa voi osallistua siihen. Tarkoitus on lisätä lukuiloa, ei lukustressiä. Etsi siis osallistumiseen sopiva tapa, joka inspiroi juuri sinua! Löydät lukuhaasteen kaikista Heili-kirjastojen toimipisteistä, verkkosivuiltamme ja Heili-verkkokirjastosta heili.finna.fi.

Haasta itsesi lukemaan uutta! Voit käyttää samaa kirjaa useampaan haastekohtaan tai keksiä jokaiseen uuden. Jos et halua kertoa lukemasi kirjan nimeä, voit merkitä kohdan ruksilla suoritetuksi. Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2022 alussa. Lukuhaasteella on oma Facebook-ryhmä: Heili-kirjastojen lukuhaaste

Apua on aina saatavilla! Jos tarvitset apua sopivan kirjan löytämiseen, voit suunnata lähikirjastoon kysymään vinkkejä. Facebook-ryhmässä jaetaan vinkkejä sopivista kirjoista ja julkaisemme Heili-verkkokirjastossa myös listan hakuvinkeistä.

Haaste ja ohjeet löytyvät nettiversioina Lappeenrannan kirjaston sivuilta:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/lukuhaaste

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Kirjasto/lukuhaasteenvinkkeja