Siirry sisältöön
Liikuntapaikat

HUOM: Koronaepidemiasta johtuen liikuntapaikoissa voi olla tilapäisiä käyttörajoituksia. Tarkistathan mahdolliset rajoitukset etusivulta löytyvästä koronatiedotteesta.

Liikuntahalli, Metsolantie 9

Avoinna talviaika 1.9.- 30.4.
ma-pe klo 8.00-21.45, la-su klo 8.00-15.45
kuntoilu- ja voimailusali omatoimiliikuntatilana la-su klo 15.45-21.45 ja pyhäpäivinä klo 8.00-21.45. Tiistaista perjantaihin kuntosaliin pääsee klo 6.00 alkaen.

Avoinna kesäaika 1.5.- 31.8.
ma-pe klo 8.00-21.45, la-su klo 8.00-15.45
kuntoilu- ja voimailusali omatoimiliikuntatilana la-su klo 15.45-21.45 ja pyhäpäivinä klo 8.00-21.45. Tiistaista perjantaihin kuntosaliin pääsee klo 6.00 alkaen.


Liikuntahallissa on kolmeen lohkoon jaettava liikuntasali 45mx25m, kuntosali 168 m2 ja voimailusali 35 m2. Liikuntasalin korkeus on 9,2 m lattiasta palkin alareunaan. Katsomopaikkoja on 300, ja  salissa saa olla 450 henkilöä (=750).
Liikuntasali soveltuu palloiluun ja ryhmäliikuntaan. 

Kuntoilu- ja voimailusali omatoimiliikuntatilana *)

Liikuntahallin kunto- ja voimailusali ovat auki omatoimiliikuntatilana lauantaisin ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä, myös liikuntahallin muutoin kiinni ollessa. Liikuntahallin kunto- ja voimailusali on avoinna omatoimiliikuntatilana viikonloppuisin 16.00 – 21.45 välisenä aikana. Arkipyhänä kuntosali on avoinna omatoimiliikuntatilana klo 8.00 - 21.45 niin arkena kuin viikonloppuna. Tiistaista perjantaihin kuntosali on avoinna omatoimikäyttäjille klo 6.00 alkaen.


Liikuntasali ei ole omatoimiliikuntatilaa, vaan toiminta tulee aina olla vuorovarausjärjestelmän kautta varattua.

Kuntosali

Kuntosalilta löytyvät monipuoliset kuntosalilaitteet ja valoisa sali 168 m2 sekä lisäksi erillinen voimailupuoli 35 m 2. Kuntosalilta jaetaan käyttövuoroja syyskuun ja toukokuun väliseksi ajaksi. Kesäajalle ei ole vakiovuoroja.

Kuntosalille ei ole varattuja vuoroja kesä- elokuussa.

Liikuntahallin kuntosaliavainten myynti


- Kirjasto ma, ti, ke, to klo 10-19 ja pe (aattopäivät) klo 10-16. Viikonloppuisin suljettu.

- Kunnan keskustoimisto ma- pe klo 9-15

- Ruokolahden koulun kanslia ma-pe klo 8-15

Maksuvälineeksi käy myös ePassi, Tyky-kuntoseteli, Smartum, Eazybreak, Edenred ja Oma- kuntokortti

Lähiliikuntapaikat ja leikkikentät 

Ulkoliikuntapaikat ovat maksutta kuntalaisten käytössä.

Ulkoliikuntapaikka sijaitsee torin laidalla. Siellä voi tehdä kuntopiiriä tai käydä lenkin lomassa treenaamassa.

Ruokolahden koulun pihassa on monitoimiareena ja leikkipaikka. Kunta ja kyläyhdistykset ylläpitävät leikkikenttiä. Käringillä kenttä sijaitsee Käringinrannantie 26:ssa, Rasilassa Koulukeskuksen pihassa osoitteessa Metsolantie 7 ja Pappilanpellolla Maijantiellä. Salosaarella on Ukonsalmen leikkikenttä Tuulastustiellä ja Vaittilan kenttä Anteroisenmäentiellä.

Vesitornin ympäristössä kiertää 9-väyläinen frisbeegolfrata. Radan tiedot löytyvät täältä: https://frisbeegolfradat.fi/rata/ruokolahti-discgolfpark/

Pohjalankilan kyläyhdistyksellä on leikkikenttä Lankilantiellä ja Puntalan kyläyhdistyksellä Sopenmäentiellä. Virmutjoen kyläyhdistyksen leikkikenttä on entisen koulun pihassa. Oritlammella kenttä sijaitsee Lammintiellä.

Terveysliikunta

Terveysliikuntaa järjestävät yhdistykset, liikuntatoimi ja kansalaisopisto.

Kansalaisopistolla on omia liikuntaryhmiä ( kts kansalaisopisto ) ja liikuntatoimella on erityisliikuntaryhmiä.

Keskustaajaman liikuntakeskus

Kuntalaisten käytettävissä kesäaikana arkisin klo 8.00-20.30, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00-15.30.

Keskustaajaman liikuntakeskuksessa on 

  • Novotan-pintainen yleisurheilukenttä, jonka sisäkentällä on nurmipintainen jalkapallokenttä. Jalkapallo-otteluita tai harjoituksia kentällä pelataan maksimimäärät eli noin 15 tuntia viikossa.
  • Tekonurmikenttä
  • Boccia-kenttä siirtynyt torin viereen!
  • Kaksi hiekkatekonurmi päällysteistä tenniskenttää sekä koripallokenttä. Tenniskentillä on talvella jääkiekkorata.
  • Urheilukentän päädyssä on pumptrack-rata.
  • Keskustaajaman vanhalla urheilukentällä on harjoitusjalkapallokenttä, joka on pääasiassa juniori- ja puulaakijalkapalloilijoiden käytössä.

Kuntorata

Keskustaajamassa sijaitseva kuntorata on 5 km pitkä. Talvella kuntoradalla on hiihtolatu.  

Jääradat  

Urheilukeskuksessa on jääkaukalo. Kaukalo on vapaasti kaikkien käytössä. Muut kunnan jääkaukalot ovat Tarkkolassa, Vaittilassa, Oritlammella, Huhtasenkylässä, Pohja-Lankilassa, Virmutjoella ja Utulassa. Järjestöille maksetaan hoitokorvausta kaukaloiden kunnossapidosta.

Hiihtoladut ja ulkoilualueet 

Ruokolahdella on noin 16 km valaistuja latuja ja noin 149 km tavallisia kansanhiihtolatuja. Liikuntatoimen hoidossa on latuja Virmutjoen-Rasilan-Salosaaren-Kurkvuoren alueella noin 50 km. Urheilukeskuksen alueella on 5 km:n pituinen valaistu latu.

Valaistuja latuja on kunnan alueella keskustaajamassa, Äitsaarella, Huhtasenkylässä, Lassilassa, Hauklapissa, Utulassa, Pohja-Lankilassa ja Oritlammella.

Yhdistysten hoitamia kansanhiihtolatuja on 15. Yhdistyksille maksetaan hoitokorvausta latujen ylläpidosta.

Latukarttoja saa ostaa liikuntatoimistosta tai ne näkyvät alla olevasta linkistä. Latukartat on päivitetty tammikuussa 2019.

Latukartat

Retkeily- ja melontareitit

Tarkemmat tiedot Ruokolahden retkeilyreitistä löydät täältä. Tarkemmat tiedot Ruokolahden melontareitistä löydät täältä.
 
Retkeilyreitin ja melontareitin laavujen ylläpitoa hoitaa paikallinen suunnistusseura SK Vuoksi.

Reittikartat:
Ruokolahden haja-asutusalueen osoitekartta mittakaavassa 1:50 000 vuodelta 2011 sisältää sekä retkeily- että melontareitin. Karttaa myydään kirjastolla, jossa sijaitsee kunnan matkailuinfo, sekä kunnanvirastolla.

Maakuntamme retkikohteet

Yleiset uimarannat 

Liikuntatoimen hoidossa ovat uimapaikat Rasilassa, Pappilanlahdella, Vaittilassa, Käringillä ja Oritlammella. Kesäisin järjestetään alkeisuimakouluja. Lisäksi meiltä löytyy Saimaan rivieraksikin kutsuttu upea Huuhan hiekkaranta.

Uimarannat

Suunnistusalueet

Entisen Ruokolahden Suunnistajien ja nykyisen SK Vuoksen kilpailijat ja kuntosuunnistajat ovat tehneet Ruokolahden tunnetuksi suunnistuskunnaksi.

Suunnistuskartta löytyy noin 25 alueelta.