Etusivu/Vapaa-aika/Nuoriso/Nuorisoneuvosto RUNNE
Nuorisoneuvosto RUNNE


Nuorisoneuvoston tarkoituksena on nuorten hyvinvoinnin edistäminen tiivistämällä kunnan ja nuorten välistä yhteistyötä sekä parantamalla nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.

Nuorisoneuvosto tekee aloitteita ja antaa lausuntoja nuoria ja heidän elinolojaan koskevissa asioissa. Nuorisoneuvosto järjestää halutessaan nuorille suunnattua toimintaa ja tapahtumia.

Nuorisoneuvosto kokoontuu tarvittaessa, mutta pääsääntöisesti noin kerran kuukaudessa. Nuoriso-ohjaaja ohjaa nuorisoneuvoston toimintaa.

Nuorisoneuvosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton.
Kaikki kokousmuistiot ovat luettavissa Runnen- Facebook-saitilla.

 

Runnen pj. Konsta Lappalainen

p. 044 2803305

fanipontiac@gmail.com

 

Varapj. Eveliina Kostiainen

Siht. Milka Hänninen

9/2015 lähtien.

 

TIEDOTE

30.9.2015

 

Runnen puheenjohtaja vaihtui, Konsta Lappalainen johtaa Runnea

 

Ruokolahden nuorisoneuvosto piti syksyn ensimmäisen kokouksen tiistaina 29.9. 2015. Runne myönsi sääntöjen mukaisen eron täysi-ikäisille jäsenilleen: Hannamari Leppäselle, Mikko Hänniselle ja Tuutikki Lappalaiselle. Samassa yhteydessä Runne päätti täydentää kokoonpanoaan uusilla jäsenillä ja ohjeisti nuoriso-ohjaaja Hanna-Kaisa Lähteen pyytämään Partiota ja Jaakkiman opistoa nimeämään uudet jäsenet Runneen.

 

Puheenjohtajana toiminut Jaakko Hänninen anoi eroa puheenjohtajan tehtävistä harrastus- ja koulukiireisiin vedoten ja Runne myönsi hänelle eron puheenjohtajan tehtävistä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Konsta Lappalainen ja sihteeriksi Milka Hänninen. Varapuheenjohtajana jatkaa Eveliina Kostiainen.

Ruokolahdelle on tulossa alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Runne päätti pohtia miten ikätovereiden sopeutumista uuteen ympäristöön voitisiin nuorten toimesta helpottaa. Runne aikoo kirjelmöidä asiasta kunnanhallitusta. Lisäksi Runne päätti järjestää matkan Kaamospuhallukseen Lappeenrantaan 6. 11.  Runne toivoo, että nuoria kuullaan ja nuoret pääsevät osallistumaan uuden koulun suunnittelutyöhön, kun suunnittelutyö konkreettisesti alkaa.

 

 

Lisätietoja:

 

Jaana Savolainen

nuoriso-ohjaaja

p. 0444491625

 

Konsta Lappalainen

puheenjohtaja

p. 0442803305

Ruokolahden nuorisoneuvoston (Runnen) lausunto kuntarakenneselvityksestä

 

Ruokolahden kunta on pyytänyt Ruokolahden nuorisoneuvostolta lausunnon koskien kuntarakenneselvitystä. Valtion asettama selvitysmies Aija Tuimala antoi oman lausuntonsa 30.9.2014 koskien Etelä-Karjalan kuntarakenneselvitystä. Esityksessä Tuimala esittää että Ruokolahden, Imatran, Rautjärven ja Parikkalan kuntien tulisi jatkaa selvitystä liittyäkseen yhteen. Hänen mukaansa maakuntaan tulisi muodostaa ensin kaksi kuntaa ja myöhemmin mahdollisesti vain yksi kunta. Runne kokoontui 7.10 käsittelemään asiaa ja antamaan asiasta pyydetyn lausunnon. Läsnä olivat pj. Jaakko Hänninen, varapj. Eveliina Kostiainen, siht. Konsta Lappalainen, Elisa Laakso, Milka Hänninen, Mikko Hänninen, Ville Kuronen, Jukka Ikävalko ja Hannamari Leppänen.

 


Ruokolahden nuorisoneuvostosta heräsi monia kuntarakenneselvitykseen liittyviä kysymyksiä. Keskustelua syntyi seuraavista asioista:

palveluiden säilyvyys, ylläpito ja saatavuus (liikuntapalvelut ja terveyspalvelut), koulujen pysyminen sopivan välimatkan päässä koululaisista, haja-asutusalueiden mahdollinen syrjäytyminen, liikenneverkoston ja teiden ylläpito, veroprosentti ja talousasiat, työttömyystaso, sekä lasten ja vanhusten palveluiden säilyvyys inhimillisellä etäisyydellä. Kokouksessa keskusteltiin myös siitä, lisääntyisikö epätasa-arvo päätöksenteossa ja todettiin, että syrjäseutujen ääniä ei välttämättä saada kuuluviin. Ratkaisuna voisi olla mahdollisten kuntaliitosten tapahtuessa käyttää vastaavaa äänestyspisteytystä kuin Euroopan Unionin ministerineuvostossa (ääni suhteutettu väestömäärään) tai perustaa vaalipiirejä.


Ruokolahden nuorisoneuvoston mielestä olisi hyvä tehdä lisää selvityksiä ainakin yllämainittujen asioiden pohjalta.

Ruokolahdella 10.10.2014

Jaakko Hänninen

nuorisoneuvoston puheenjohtaja

Runnen toimintavuosi polkaistiin käyntiin

Ruokolahden nuorisoneuvosto (Runne) piti järjestäytymiskokouksensa 29.1.2014.
Runnen puheenjohtajana jatkaa Hannamari Leppänen, joka toimii Runnessa ammatillisten oppilaitosten edustajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin Mikko Hänninen, joka toimii Ruokolahden Erätovereiden edustajana ja sihteeriksi valittiin Ville Kurronen, joka toimii Kirkonkylän koulun oppilaskunnan edustajana.

Ruokolahden nuorisoneuvosto hyväksyi kevään 2014 toimintasuunnitelman. Runne järjestää kaikille avoimen, pikkuhintaisen ja päivän mittaisen laskettelumatkan Loma-Kolille maaliskuussa, nuorisoneuvosto tekee vierailumatkan Joensuuhun huhtikuussa, missä he tapaavat Joensuun nuorisovaltuustolaisia ja käyvät tutustumassa nuorten toimintakeskukseen, pelinuorisotyöhön ja nuorten mediatoimintaan. Runne järjestää yläkoululla perinteeksi muodostuneen ”Vaikuta, älä valita- päivän” ja kerää nuoria toteuttamaan kesäistä bänditapahtumaa. Runne valmistelee sääntöihin muutoksia, jotka viedään kunnan hallintoon käsiteltäväksi kevään aikana. Lisäksi kokouksessa mallinnettiin nuorilta tulleiden aloitteiden käsittelyä, sekä edistämistä.

Runne on avannut uuden sivun Facebookissa. Sivusta tykkäämällä saa tietoa Runnen toiminnasta.

Lisätietoja Runnen toiminnasta:
http://www.ruokolahti.fi/suomeksi/Paatokset/Nuorisoneuvosto

pj. Hannamari Leppänen
@ Bansku.95@hotmail.com

Nuoriso-ohjaaja
Jaana Savolainen
p. 044 4491265
jaana.savolainen@ruokolahti.fi
Runne-logo.jpg