Siirry pääsisältöön
Ilmakuva Ruokolahden koulusta, päiväkodista ja urheilukentästä

Kasvatus ja koulutus

Ruokolahdella lapsiperheiden viihtymiseen on kiinnitetty paljon huomiota. Keskeiselle paikalle, saman katon alle,  on rakennettu päiväkoti ja moderni koulu. Yhteistyö on helppoa. Koulun yhteydessä on liikuntahalli ja upea urheilukenttä, joita sekä päiväkodin lapset että koululaiset käyttävät säännöllisesti. Liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan ohjataan lapsia ja nuoria. Liikuntaa on lisätty päiväkodissa ja koulussa ja kaikille tarjotaan erinomaista kouluruokaa välipaloineen.

Kaikkien kuntalaisten käytössä  on Ruokolahden liikuntahalli sekä ulkoliikuntapaikat, jotka kattavat laajasti harrastusmahdollisuudet niin sisällä kuin ulkona ympäri vuoden.

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella. Suurin osa opetuksesta tapahtuu kuitenkin koulun ja liikuntahallin tiloissa.

Tiedonjanoisia palvelee Ruokolahden kirjasto, vain lyhyen kävelymatkan päässä koulusta ja päiväkodista. Kirjasto, varhaiskasvatus sekä koulu tekevätkin saumatonta yhteistyötä.

Taiteen perusopetusta on saatavissa musiikissa ja kuvataiteissa. Taiteen perusopetuksen musiikin opetuspalvelut (laaja oppimäärä) ostetaan Imatran musiikkiopistosta ja kuvataiteen perusopetus (yleinen oppimäärä) toteutetaan Ruokolahden kansalaisopistossa